Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΜνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Μάλτας
Τουριστική πολιτική

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας- Μάλτας

  • Malta

Η υπογραφή του μνημονίου είναι η συνέχεια της συνάντησης εργασίας που είχαν στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο οι δυο υπουργοί και στην οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική προβολή και στην ανάπτυξη κοινών δράσεων σε σχέση με τη λειτουργία των Οργανισμών Διαχείρισης και Προώθησης Τουριστικών Προορισμών.

Μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Μάλτας υπέγραψε χθες η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον ομόλογό της Clayton Bartolo, σε ειδική τελετή στη Βαλέτα, όπου πραγματοποιήθηκε το 7ο Mediterranean Tourism Forum.

Για την επίτευξη των στόχων του Μνημονίου Κατανόησης συμφωνήθηκε ένα κοινό σχέδιο δράσης, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
α) Θεσμική συνεργασία
β) Ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας
γ) Ενημέρωση για τουριστικές επενδύσεις
δ) Τουριστική προβολή
ε) Επαγγελματική τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση
στ) Συνεργασία στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών που σχετίζονται με τον τουρισμό.

“Ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, ο θαλάσσιος τουρισμός, ο γαστρονομικός και o οινοτουρισμός, ο γαμήλιος τουρισμός, καθώς και ο τουρισμός που προκαλείται από ταινίες είναι οι κύριοι τομείς ειδικού ενδιαφέροντος που μπορούν να αξιοποιηθούν για συνέργειες και αμοιβαία μάθηση. Τα μέρη αναγνωρίζουν τη σημασία του τουρισμού για την ενδυνάμωση της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών και για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων”, υπογραμμίζεται από το Υπουργείο Τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024