Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΣυνάντηση Κεφαλογιάννη – Βασιλικός: Προτεραιότητες και στόχοι στον τουρισμό
Πολιτική

Συνάντηση Κεφαλογιάννη – Βασιλικός: Προτεραιότητες και στόχοι στον τουρισμό

Ο μεγάλος στόχος υπουργείου Τουρισμού και ΞΕΕ, όπως αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη, είναι η διάχυση του τουριστικού πλούτου σε όλο το φάσμα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι συναντήσεις της νέας υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με φορείς του ελληνικού τουρισμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η κ. Κεφαλογιάννη, σήμερα πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Αλέξανδρο Βασιλικό, παρουσία και της υφυπουργού, Έλενας Ράπτη.

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιελάβανε την ανάγκη ψηφιοποίησης του ΞΕΕ, την ενδεχόμενη ρύθμιση των κριτηρίων αστεροποίησης των ξενοδοχείων, την ενίσχυση του ελέγχου των καταλυμμάτων αλλά και τις προοπτικές της Ελλάδας για αύξηση του μεριδίου μας στην διεθνή τουριστική αγορά. Ο μεγάλος στόχος υπουργείου Τουρισμού και ΞΕΕ, όπως αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη, είναι η διάχυση του τουριστικού πλούτου σε όλο το φάσμα των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών.

“Με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Αλέξανδρο Βασιλικό, σήμερα είχαμε την πρώτη θεσμική συνάντηση μαζί με την υφυπουργό κ. Έλενα Ράπτη, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις προτεραιότητες προσαρμογής του ξενοδοχειακού κλάδου στις σύγχρονες προκλήσεις του τουριστικού τομέα. Με γνώμονα, τόσο τα βασικά μεγέθη, όσο και τις πραγματικές ανάγκες που διαμορφώνονται στο πεδίο, συμφωνήσαμε κατ’ αρχήν σε μια γενική κατεύθυνση ανάδειξης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε κρίσιμο εργαλείο για την ισόρροπη διάχυση του πλούτου που παράγει στις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Αυτή άλλωστε η προοπτική, είναι που θα μεγιστοποιήσει τη συνεισφορά του τομέα στην ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας συνολικά”, σημειώνει η Ολγα Κεφαλογιάννη.

Στο μεταξύ η νέα υπουργός Τουρισμού πραγματοποίησε συνάντηση και με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, για την περαιτέρω συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού/Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) και του δήμου Αθηναίων/ Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών (ΕΑΤΑ) για την ενίσχυση της προοπτικής αναβάθμισης της τουριστικής προσφοράς της πρωτεύουσας. “Συζητήσαμε επίσης για τις δυνατότητες ανέλιξης της πόλης στην παγκόσμια κατάταξη των μητροπολιτικών τουριστικών προορισμών, καθώς επίσης και για τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Αθήνας”, αναφέρει η κ. Κεφαλογιάννη σε ανάρτηση της. Υπενθυμίζεται τέλος, πως την προηγούμενη εβδομάδα είχε και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

07/12/2023
06/12/2023
05/12/2023
04/12/2023
01/12/2023
30/11/2023