Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΣυνάντηση πρέσβεων για τρίτη συνεχή χρονιά στη Σκιάθο
Προβολή προορισμού

Συνάντηση πρέσβεων για τρίτη συνεχή χρονιά στη Σκιάθο

Ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θοδωρής Τζούμας, καλωσόρισε τους πρέσβεις Φιλανδίας, Λιθουανίας και Πολωνίας και ανέφερε πως πρόκειται για μία τιμητική συνάντηση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, καθιερώνοντάς την έτσι ως θεσμό.

Στο πλαίσιο δράσεων εξωστρέφειας και συνεργειών για τη προβολή του προορισμού, ο Δήμος Σκιάθου θέλησε να τιμήσει τους πρέσβεις των χωρών, οι πολίτες των οποίων επιλέγουν τη Σκιάθο, ως τόπο διακοπών. Εμπνευστής της ιδέας είναι η πρ. υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία πρότεινε τη διοργάνωση της συνάντησης των πρέσβεων στη Σκιάθο το διάστημα 26-28 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τον Δήμο Σκιάθου.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο πρέσβης της Φιλανδίας Jari Gustafsson, η πρέσβης της Λιθουανίας Lina Skerstonaitė και ο πρέσβης της Πολωνίας Artur Lompart. Η Δημοτική Αρχή είχε σχεδιάσει ένα πρόγραμμα φιλοξενίας των Πρέσβεων, στο διάστημα των τριών ημερών παραμονής τους, για να γνωρίσουν τη σκιαθίτικη φιλοξενία, την ιστορία, τα τοπικά προϊόντα, και την μοναδική φύση της Σκιάθου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού, στο Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου, καθώς και τον γύρο του νησιού. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους πρέσβεις τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Διαμαντή Μαθηνό και τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αλέξανδρο Ευστάθιου, με θέμα την ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης των χωρών τους με τη Σκιάθο στο πλαίσιο της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης. Το Σάββατο 27 Μαΐου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος διοργάνωσε εκδήλωση προς τιμή των πρέσβεων.

Η συνάντηση «άνοιξε» με το χαιρετισμό του δημάρχου, ο οποίος καλωσόρισε τους πρέσβεις και ανέφερε πως πρόκειται για μία τιμητική συνάντηση που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά με θερμή ανταπόκριση από τους πρέσβεις, καθιερώνοντάς την έτσι ως θεσμό. Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με χώρες που παραδοσιακά η Σκιάθος έχει αναπτύξει συνεργασίες και υψηλή επισκεψιμότητα, ενισχύοντας έτσι τον τομέα του τουρισμού και αποδεικνύοντας ότι μέσα από τη συνέργεια προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο πρέσβης της Φιλανδίας Jari Gustafsson, ανέφερε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη ζεστή φιλοξενία, γνωρίζοντας την ζωή σε ένα νησί, μεγαλωμένος σε νησί, αλλά και τη ζωή στα ελληνικά νησιά, η πρώτη εικόνα της Σκιάθου δείχνει ένα καλά οργανωμένο νησί, ένα νησί που ο επισκέπτης θα επιστρέψει, μετά από αυτό το ταξίδι ανυπομονώ κι εγώ να επιστρέψω στη Σκιάθο». Η πρέσβης της Λιθουανίας Lina Skerstonaitė, στον χαιρετισμό της επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντική η πολιτιστική κληρονομιά της Σκιάθου, όπως το Μοναστήρι και τα μουσεία της, ένας λόγος να επισκεφθεί κανείς τη Σκιάθο, σας ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση και τη φιλοξενία και σίγουρα θα έρθω σύντομα ξανά στη Σκιάθο». Ο πρέσβης της Πολωνίας Artur Lompart ανέφερε: «Είναι η δεύτερη συμμετοχή μου στη συνάντηση των πρέσβεων, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον δήμαρχο και την ομάδα του για την φιλοξενία, στις δύο αυτές μέρες χαρήκαμε την ομορφιά του νησιού, συγκρίνοντας την Σκιάθο δύο χρόνια πριν είμαι εντυπωσιασμένος και χαρούμενος για τα νέα έργα και τις νέες επενδύσεις στον τουρισμό, είναι η ανάπτυξη εμφανής με βάση τη βιωσιμότητα. Οι εντυπώσεις των Πολωνών όπως καταγράφονται μέσα από τους Tour Operators είναι ιδιαίτερα θετικές, θα επιστρέψω στην Σκιάθο ιδιωτικά για τις διακοπές μου».

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023