Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαTο Κτήμα Πόρτο Καρράς στο κέντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας του Σαν Φρανσίσκο
Γαστρονομία

Tο Κτήμα Πόρτο Καρράς στο κέντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας του Σαν Φρανσίσκο

Η γενική διευθύντρια κα Υλιάνα Στέγγου, συνοδεία του διευθυντή Εξαγωγών του Κτήματος, θα βρεθούν σε διάφορες πόλεις της Αμερικής με στόχο την αποτελεσματική και στοχευμένη υλοποίηση του νέου προγράμματος, το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει media, consumer και trade events σε κάθε αγορά.

Tο Κτήμα Πόρτο Καρράς, στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εξαγωγών και προώθησης κρασιών στις ΗΠΑ, στις 15 Μαρτίου 2014 εγκαινίασε την έναρξή του στο κέντρο της παγκόσμιας γαστρονομίας του Σαν Φρανσίσκο.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή “On Dining Around” του ιδιαίτερα δημοφιλή ραδιοφωνικού παραγωγού και δημοσιογράφου Joel Riddell, η γενική διευθύντρια του Κτήματος και πρέσβειρα του ελληνικού κρασιού όπως την ονομάζουν, κα Υλιάνα Στέγγου ενημέρωσε το οινόφιλο και όχι μόνο κοινό, για τα νέα σχέδια του Κτήματος στις ΗΠΑ, τις μοναδικές ποικιλίες κρασιών του, τον εξαιρετικό βιολογικό αμπελώνα, την ιστορία του Κτήματος, τα νέα εγχειρήματα, τα events που διοργανώνει, τα προϊόντα Grand Collection του Κτήματος, το πληρέστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Porto Carras Grand Resort, τα νέα οινοτουριστικά πακέτα και γενικότερα την προώθηση του αγροτουρισμού.

Διαθέτοντας τον μεγαλύτερο ενιαίο βιολογικό αμπελώνα της Ελλάδας με έκταση 4.750 στρεμμάτων, το Κτήμα Πόρτο Καρράς ξεχωρίζει για την ποιότητα και τη μοναδικότητα των οίνων του. Η εισαγωγέας – πρόεδρος της εταιρειας που έχει αναλάβει τις εισαγωγές των οίνων Κτήματος Πόρτο Καρράς στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δήλωσε λίγες ημέρες πριν την έναρξη του προωθητικού προγράμματος: “Είναι τιμή για εμάς να εκπροσωπούμε το Κτήμα Πόρτο Καρράς και είμαστε βέβαιοι πως τα κρασιά θα έχουν σίγουρα μια θέση στις λίστες κρασιών των εστιατορίων, στα ράφια και στα κελάρια. Η ποιότητα, η αξία και πάνω απ ‘όλα η γεύση των εκλεκτών αυτών κρασιών, είναι τα στοιχεία που θα αποδείξουν την ανωτερότητα των βιολογικών κρασιών του Κτήματος.” Οι παραπάνω δηλώσεις αναφέρθηκαν σε πολλά διακεκριμένα online μέσα των ΗΠΑ, και σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητα και από τον ραδιοφωνικό παρουσιαστή της εκπομπής “On Dining Around” κ. Joel Riddell, ο οποίος ενθουσιάστηκε με την γεύση των κρασιών που δοκίμασε κατά τη διάρκεια της εκπομπής και δν σταμάτησε να ρωτά την κα Στέγγου για τις ποικιλίες, τα αρώματα, τους αμπελώνες και τα σχέδια του Κτήματος.

Η κα Στέγγου από την πλευρά της απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις του Joel Riddell, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως το Κτήμα Πόρτο Καρράς, έχει καταφέρει να ξανακατακτήσει τον κόσμο “με μεράκι και πολύ δουλειά το καταφέραμε… Δεν υπάρχει ελληνικός ή διεθνής οινικός χάρτης πλέον, που να μην περιλαμβάνει το Κτήμα σαν must-see, must-drink”, δήλωσε.

Το Κτήμα Πόρτο Καρράς ανήκει στις ιστορικές αμπελουργικές και οινολογικές περιοχές της χώρας, ενώ έχει οροθετηθεί ως σαφής αμπελουργική ζώνη  που αναγνωρίζεται από την νομοθεσία σαν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) “Πλαγιές Μελίτωνα” από το έτος 1982. Επίσης αναγνωρίζονται οι κατηγορίες οίνων Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) “Σιθωνία” και “Χαλκιδικής” κυρίως από γηγενείς ποικιλίες αμπέλου. Σήμερα ο αμπελώνας των “Πλαγιών του Μελίτωνα” αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, σύμφωνα με τις σημερινές διεθνείς τάσεις για σεβασμό στον άνθρωπο, στον καταναλωτή και στο περιβάλλον. Η πρωτότυπη, καινοτόμος και εναλλακτική καλλιέργεια και προσανατολισμός καθώς επίσης και η προώθηση του οινοτουρισμού και αγροτουρισμού καθιστούν το Κτήμα Πόρτο Καρράς ικανό να προηγείται πάντα του ρυθμού της αγοράς και να πετυχαίνει ξεχωριστές συνεργασίες.

Το πρόγραμμα μάρκετινγκ του Κτήματος Πόρτο Καρράς, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα περιλαμβάνει επισκέψεις στην αγορά του Σαν Ντιέγκο, Λος Άντζελες, Σαν Φρανσίσκο, Σακραμέντο, Nάπa κλπ στις ΗΠΑ.

Η νέα ιστοσελίδα του Κτήματος Πόρτο Καρράς έχει δημιουργηθεί για να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ του Κτήματος του εμπορίου, των μέσων ενημέρωσης και των καταναλωτών, ιδίως των ξένων αγορών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024