Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΤουριστική ΥποδομήΒρετανικές τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης

Βρετανικές τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης

Σημαντικές επαφές για την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα, επίσημη επίσκεψη […]

Σημαντικές επαφές για την προώθηση επενδύσεων στην Ελλάδα στους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας είχε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Νίκος Χριστοδουλάκης, ο οποίος πραγματοποιεί από χθες, Δευτέρα, επίσημη επίσκεψη στο Λονδίνο<...>.

Στο πλαίσιο των επαφών του ο κ. Χριστοδουλάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της βρετανικής κυβέρνησης, καθώς και της βρετανικής βιομηχανίας, στους οποίους ανέλυσε τις δυνατότητες που διανοίγονται για συνεργασία στον επενδυτικό τομέα.

Στον τομέα του τουρισμού, τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, οι ξένοι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που παρέχει η ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, με βάση το σχετικό πρόγραμμα της εταιρίας.

Παράλληλα σε συνάντηση που είχε με τους μεγαλύτερους tour operators της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι διακινούν το 80% και πλέον των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, συμφωνήθηκε να εξαγγελθούν σύντομα μέτρα, που θα βοηθήσουν στην επέκταση της τουριστικής περιόδου τους μήνες Μάιο, Νοέμβριο και ίσως και Απρίλιο. Τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθούν μέτρα, όπως η επιδότηση ανά τουρίστα ανεξαρτήτως προορισμού, τα οποία αναμένεται ότι θα ισχύσουν από το Νοέμβριο του 2001. Στην Ελλάδα, υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης, το 75% της τουριστικής κίνησης περιορίζεται σε 4 μήνες, σε αντίθεση με τις άλλες τουριστικές χώρες που το 75% επεκτείνεται σε 6-7 μήνες.

Τέλος, ο Νίκος Χριστοδουλάκης ανακοίνωσε την ενίσχυση της προβολής της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καθώς και την ανάπτυξη δράσεων οικοτουρισμού στη Βόρειο Ελλάδα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024