Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΝομοθεσίαΞεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο 'Εργάνη'
Τουρισμός και επιχειρηματικότητα

Ξεκινά η υποβολή των ηλεκτρονικών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο 'Εργάνη'

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών θα υποβάλλονται έως την επόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου.

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των ηλεκτρονικών υπεύθυνων δηλώσεων από τους εργοδότες στο σύστημα “Εργάνη”, προκειμένου να λάβουν πάνω από 1,4 εκατ. εργαζόμενοι (μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις) την αποζημίωση των 800 ευρώ.

Οι υπεύθυνες δηλώσεις των εργοδοτών θα υποβάλλονται έως την επόμενη Τρίτη 31 Μαρτίου. Στη συνέχεια, μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες των οποίων οι συμβάσεις έχουν ανασταλεί ή επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται έκλεισαν με κρατική εντολή, αλλά και όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση, μπορούν σε άλλη ειδική πλατφόρμα να δηλώσουν τα στοιχεία τους και το ΙΒΑΝ για να λάβουν το επίδομα το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου.

Οι διαδικασίες δεν αφορούν μόνο τους εργαζομένους αλλά κυρίως τους εργοδότες, οι οποίοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, καθώς διαφορετικά θα μείνουν εκτός των ευνοϊκών μέτρων στήριξης, όπως για παράδειγμα η αναστολή καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων, αλλά και της επιστρεπτέας προκαταβολής, δηλαδή τα κρατικά δάνεια.

Το ποσό των 800 ευρώ δικαιούνται όλοι οι εργαζόμενοι για τους οποίους αναστέλλεται προσωρινά η σύμβαση εργασίας τους, λόγω αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης με κρατική εντολή, ή αναστέλλεται η σύμβασή τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2020 λόγω μείωσης του τζίρου της επιχείρησης θα λάβουν τον Απρίλιο αποζημίωση ύψους 800 ευρώ. Η αποζημίωση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δε θα μπορεί να συμψηφιστεί με άλλες οφειλές.

Τέλος, το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, των εργαζομένων και τις ασφαλιστικές εισφορές τους, με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024