Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑνησυχίες του ACTA για τις αναταράξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές
Αερομεταφορές

Ανησυχίες του ACTA για τις αναταράξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου υπογραμμίζει ότι, στα πλαίσια της σωτηρίας των Κυπριακών Αερογραμμών θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τη νέα κυβέρνηση και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε στην Κύπρο λόγω της ανορθόδοξης επιδότησης που έτυχε συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους.

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις τελευταίες εξελίξεις στις Κυπριακές Αερογραμμές, τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό αλλά και γενικότερα στην κυπριακή οικονομία.

“Η ύπαρξη των Κυπριακών Αερογραμμών”, αναφέρει ο ACTA, “είναι απαραίτητη για την Κύπρο λόγω της συνεισφοράς της στην κυπριακή οικονομία, αλλά είναι επίσης κατανοητό ότι από τις Κυπριακές Αερογραμμές θα πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες, ούτως ώστε η εταιρεία να είναι βιώσιμη και να μην επιβαρύνει τον Κύπριο φορολογούμενο.

Στα πλαίσια της σωτηρίας των Κυπριακών Αερογραμμών θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από τη νέα κυβέρνηση και ο αθέμιτος ανταγωνισμός που δημιουργήθηκε στην Κύπρο λόγω της ανορθόδοξης επιδότησης που έτυχε συγκεκριμένη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους. Η επιδότηση αυτή φυσικά δημιούργησε προβλήματα  προς όλες τις αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με αποτέλεσμα κάποιες να εγκαταλείψουν την Κύπρο, αλλά και κάποιες άλλες όπως οι Κυπριακές Αερογραμμές να πραγματοποιήσουν τεράστιες ζημιές.       

Επίσης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη η αναβάθμιση που θα λάβει το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου σε περίπτωση που κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές, αλλά και στην περίπτωση που ακόμη αποδυναμωθούν μειώνοντας αισθητά το πτητικό τους πρόγραμμα.  

Τέλος θέλουμε να επισημάνουμε ότι τη χειμερινή περίοδο τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, λόγω της μείωσης των πτήσεων από και προς την Κύπρο, αλλά και το ότι τα ναύλα των αεροπορικών εισιτηρίων θα αυξηθούν πολύ, λόγω του περιορισμένου ανταγωνισμού. Επιπρόσθετα, θα πληγεί ανεπανόρθωτα και ο εισερχόμενος τουρισμός, αφού μεγάλος αριθμός επισκεπτών δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί.         

Ευχόμαστε ότι όλοι θα προσεγγίσουν το όλο θέμα με σοβαρότητα και προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί η σωτηρία των Κυπριακών Αερογραμμών είναι απαραίτητη”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024