Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΧιλιάδες εγκλωβισμένοι κοντά στο Εβερεστ
Ματαίωση πτήσεων λόγω περιορισμένης ορατότητας και σφοδρών ανέμων

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι κοντά στο Εβερεστ

Περίπου 2.000 ξένοι τουρίστες και οι αχθοφόροι τους παρέμειναν εγκλωβισμένοι για μέρες σε ένα μικρό χωριό, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, στους πρόποδες ενός βουνού κοντά στο Έβερεστ, εξαιτίας της κακοκαιρίας. […]

Περίπου 2.000 ξένοι τουρίστες και οι αχθοφόροι τους παρέμειναν εγκλωβισμένοι για μέρες σε ένα μικρό χωριό, σε υψόμετρο 2.800 μέτρων, στους πρόποδες ενός<...> βουνού κοντά στο Έβερεστ, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Οι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στη Λούκλα, στο όρος Έβερεστ, στο ανατολικό Νεπάλ, καθώς η περιορισμένη ορατότητα και οι σφοδροί άνεμοι υποχρέωσαν τις αεροπορικές εταιρείες να ματαιώσουν τις πτήσεις προς και από την απομακρυσμένη περιοχή, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Οι τουρίστες αομακρύνθηκαν με ελικόπτερα του στρατού του Νεπάλ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, δεκάδες χιλιάδες πεζοπόροι και ορειβάτες επισκέπτονται κάθε χρόνο την περιοχή Σολουκούμπου στο ανατολικό Νεπάλ, όπου βρίσκεται το όρος Έβερεστ. Πολλοί ξεκινούν την ανάβαση από το χωριό Λούκλα.

Μετεωρολόγοι στο Κατμαντού ανακοίνωσαν ότι η έλλειψη ορατότητας στην περιοχή και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες μέρες, καθιστούν τις πτήσεις των μικρών αεροσκαφών δύσκολες και επικίνδυνες.

Η φθινοπωρινή περίοδος, η οποία εκτείνεται από τον Σεπτέμβριο ως το Νοέμβριο, προτιμάται από τους δυτικούς περιπατητές στο Νεπάλ, του οποίου το 4% του ΑΕΠ προέρχεται από τον τουρισμό.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023