Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣυγκεντρωμένες όλες οι διαδρομές πεζοπορίας της Ελλάδας – Στην κορυφή των προτιμήσεων ο Όλυμπος
Εναλλακτικός Τουρισμός

Συγκεντρωμένες όλες οι διαδρομές πεζοπορίας της Ελλάδας – Στην κορυφή των προτιμήσεων ο Όλυμπος

Οι 110 ορειβατικοί σύλλογοι και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εκθέτουν στο διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Μια εμπειρία πεζοπορίας στο φαράγγι του Βίκου και τη χαράδρα του Αώου, ένα τριήμερο στην Ευρυτανία με διάσχιση του φαραγγιού «Πάντα Βρέχει» ή μια διαδρομή στο Οροπέδιο του Ομαλού Χανίων, με συνοδό που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια στο μονοπάτι που θα ακολουθήσουν, μπορούν να επιλέξουν οι φίλοι της πεζοπορίας και της ορειβασίας.

Οι 110 ορειβατικοί σύλλογοι και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα εκθέτουν στο διαδίκτυο όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται οι λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να μάθουν πολλά για τα άγρια μανιτάρια, το γκι και το αρκουδοπούρναρο που θα συναντήσουν στη διαδρομή τους αλλά και να ενημερωθούν για ζητήματα περιβάλλοντος, τη σχετική νομοθεσία και δημοσιεύματα του Τύπου.

«Πολλοί ταξιδεύουν ανά την Ελλάδα, ψάχνοντας να βρουν, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαδρομές και εναλλακτικές που δεν έχουν ακόμη ακολουθήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Καρκανιάς, επικεφαλής της ομάδας των smarthikers και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΕΚΕΤΑ και τονίζει ότι ο κλάδος γνώρισε μεγάλη άνθηση κατά την περίοδο των lockdown και της πανδημίας γενικότερα, όταν οι άνθρωποι κλείστηκαν αναγκαστικά στο σπίτι τους και ένιωσαν έντονα την ανάγκη να βγουν και να αποδράσουν στη φύση.

Εκτός, όμως, από τους προορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα, πολλοί ορειβατικοί σύλλογοι διοργανώνουν εκδρομές πεζοπορίας σε βουνά του εξωτερικού, με διαμονή σε καταφύγια και μετακίνηση με αεροπλάνο.

Ο Όλυμπος στην κορυφή των πιο δημοφιλών προορισμών

Σε ό,τι αφορά τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, ο κ. Καρκανιάς επισημαίνει ότι ο Όλυμπος είναι ο κορυφαίος προορισμός στην Ελλάδα και όλοι οι σύλλογοι οργανώνουν εκεί τουλάχιστον δύο με τρεις εκδρομές το χρόνο. «Ομάδες που έχουν έδρα την Ξάνθη, την Πελοπόννησο και την Κρήτη περιλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους τον Όλυμπο, ακόμη και αν χρειαστεί οι εκδρομείς να πάρουν το πλοίο ή το αεροπλάνο» σχολιάζει. Τις προτιμήσεις των πεζοπόρων συγκεντρώνουν στη συνέχεια ο Ταϋγετος, ο Πάρνωνας και τα Άγραφα.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024