Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΓόνιμο το έδαφος για συνεργασία μεταξύ Ιράκ, Ιορδανίας και Ο.Τ.Θ.
Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Γόνιμο το έδαφος για συνεργασία μεταξύ Ιράκ, Ιορδανίας και Ο.Τ.Θ.

Σε συναντήσεις του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων/Εστιατορίων Iraq και μέλος του Δ.Σ. της Αραβικής Ένωσης Ξενοδοχείων & Τουρισμού, αναπτύχθηκαν θέματα έκδοσης βίζας, επενδύσεων, αλλά και η διοργάνωση fam trip Ιρακινών τουριστικών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2013.

Με Ιρακινούς επιχειρηματίες συναντήθηκε ο γενικός διευθυντής του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κ. Νίκος Σαπουντζής. Διευθυντές από 40 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, εισαγωγές και εξαγωγές, εμπόριο, αγοραπωλησίες ακινήτων, τουρισμό και πετρελαϊκές επιχειρήσεις επισκέφθηκαν τη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν επιχειρηματικούς φορείς και εταιρείες, με σκοπό τη σύναψη συνεργασιών.

Το Ιράκ, αν και χώρα πλούσια, υστερεί σε ανάπτυξη. Οι συγκοινωνίες επιδέχονται βελτίωση ενώ είναι ελάχιστες οι βιομηχανικές μονάδες. Οι εξαγωγές της χώρας περιορίζονται σε αργό πετρέλαιο καθώς και γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Η όποια ανασυγκρότηση απαιτεί συνεργασία με άλλες χώρες και η Ελλάδα μπορεί να παίξει πρωτεύοντα ρόλο.

Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχείων/Εστιατορίων Iraq και μέλος του Δ.Σ. της Αραβικής Ένωσης Ξενοδοχείων & Τουρισμού Dlear Κ. Ismail, με τον αντιπρόεδρο του ταξιδιωτικού οργανισμού Golden Line, Salah Almulla, αλλά και με το γενικό γραμματέα του Iraqi Businessmen Association, Mohammed Hasan Abduljaleel Al-Hadithi αναπτύχθηκαν τα θέματα της έκδοσης βίζας, των επενδύσεων, αλλά κυρίως προγραμματίστηκε για το 2013 η διοργάνωση ταξιδίου εξοικείωσης Ιρακινών τουριστικών πρακτόρων στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη, οι Ιρακινοί επιχειρηματίες θα συναντηθούν με ξενοδόχους και tour operators της πόλης, με σκοπό τη συνέχιση της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει ο Ο.Τ.Θ. -από τον Ιούνιο του 2011- για την προβολή της Θεσσαλονίκης στην αραβική αγορά.

Το ενδιαφέρον υπήρξε έντονο, καθότι το Ιράκ συνδέεται με τη Θεσσαλονίκη καθημερινά με τις Τουρκικές Αερογραμμές μέσω Κωνσταντινούπολης, αλλά και με ενδιάμεσο σταθμό ευρωπαϊκές πόλεις. Πολλοί Ιρακινοί επιχειρηματίες έχουν γραφεία και στη γειτονική Ιορδανία, η οποία θεωρείται πρόσφορη χώρα για νέες επενδύσεις.

Η επίτιμη πρόξενος της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη κα Δέσποινα Μαντά, που συμμετείχε στις συναντήσεις, υποσχέθηκε να βοηθήσει στη διοργάνωση ακόμη ενός Fam Trip με τουριστικούς πράκτορες από την Ιορδανία.

Το επιχειρηματικό forum διοργανώθηκε από την εταιρεία Global Greece, υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και του Επίτιμου Προξενείου της Ιορδανίας, στις 8 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Μακεδονία Palace.

Στη φωτογραφία (από αριστερά) ο κ. Στέφανος Χατζημανώλης, αντιπρόεδρος Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων Μακεδονίας Θράκης, ο κ. Θάνος Δημόκας, διευθυντής του ξενοδοχείου Le Palace και ο κ. Salah Almulla, αντιπρόεδρος του ταξιδιωτικού οργανισμού Golden Line.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

21/06/2024
20/06/2024
19/06/2024
18/06/2024
17/06/2024
14/06/2024