Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΗ αναταραχή στην Τυνησία αναστατώνει τους τουρίστες
Ο Thomas Cook επαναπατρίζει 2.000 Γερμανούς τουρίστες

Η αναταραχή στην Τυνησία αναστατώνει τους τουρίστες

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τυνησίας Φουέντ Μεμπαζάα ορίστηκε το Σάββατο προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το Συνταγματικό Συμβούλιο, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στην προεδρία του Ζίνε Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος διέφυγε στη Σαουδική Αραβία…

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Τυνησίας Φουέντ Μεμπαζάα ορίστηκε το Σάββατο προσωρινός πρόεδρος της χώρας από το Συνταγματικό Συμβούλιο<...>, γεγονός που αποκλείει το ενδεχόμενο επιστροφής στην προεδρία του Ζίνε Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος διέφυγε στη Σαουδική Αραβία. Όπως αναμετέδωσαν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μετά την ορκωμοσία του, ο κ. Μεμπαζάα ζήτησε από τον πρωθυπουργό Μοχάμεντ Γκανουτσί να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Το Συνταγματικό Συμβούλιο ανακοίνωσε ότι βάσει του συντάγματος ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και όχι ο πρωθυπουργός, αναλαμβάνει προσωρινά καθήκοντα προέδρου της χώρας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Συνταγματικό Συμβούλιο τόνισε επίσης ότι βάσει του συντάγματος πρέπει να διεξαχθούν εκλογές το αργότερο εντός 60 ημερών από σήμερα.

Η γερμανική θυγατρική επιχείρηση του βρετανικού γραφείου ταξιδιών Thomas Cook ανακοίνωσε ότι θα επαναπατρίσει αυθημερόν στη Γερμανία περίπου 2.000 τουρίστες που βρίσκονται στην Τυνησία και έχει ματαιώσει όλες τις αναχωρήσεις για τη χώρα αυτή έως σήμερα 17 Ιανουαρίου. “Λόγω των επεισοδίων στην Τυνησία και των αυστηρών συστάσεων του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών προς τους ταξιδιώτες, η Thomas Cook AG αποφάσισε να επαναπατρίσει τους πελάτες της στη Γερμανία”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, διευκρινίζοντας πως ο επαναπατρισμός θα γίνει με πολλές έκτακτες πτήσεις και πως η ανακοίνωση αφορά περίπου 2.000 ανθρώπους.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η Thomas Cook αποφάσισε να ματαιώσει όλες τις αναχωρήσεις από τη Γερμανία προς την Τυνησία ως και τις 17 Ιανουαρίου. Προτείνει επίσης σε όλους τους πελάτες της που πρόκειται να αναχωρήσουν για την Τυνησία έως και τις 24 Ιανουαρίου, να ματαιώσουν ή να τροποποιήσουν την κράτησή τους. Αντιθέτως, το γραφείο ταξιδιών TUI επέλεξε να μην αναλάβει πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό των περίπου 1.000 πελατών του που βρίσκονται στην Τυνησία. “Η ατμόσφαιρα μεταξύ των πελατών μας είναι ήρεμη. Ως τώρα δεν είχαμε αιτήματα για πρόωρη επιστροφή”, αναφέρει το TUI σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Aνοιξαν ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια της Τυνησίας

Ο στρατός κατέλαβε το κύριο αεροδρόμιο της Τύνιδας και ο τυνησιακός εναέριος χώρος έκλεισε, ενώ το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων TAP, μετέδωσε χθες το μεσημέρι ότι ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια της χώρας άνοιξαν για τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών. Σύμφωνα με αυτόπτες, ο στρατός κλήθηκε να επιβάλει την τάξη σε ορισμένες περιοχές.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024