Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΗ Crystal Cruises ανακοίνωσε και επίσημα τη διακοπή λειτουργίας της
Κρουαζιέρα

Η Crystal Cruises ανακοίνωσε και επίσημα τη διακοπή λειτουργίας της

Δικαστήριο της Φλόριντα διόρισε την Michael Moecker & Associates για να χειριστεί τις απαιτήσεις των πιστωτών. Αυτό περιλαμβάνει έγκυρες αξιώσεις επιβατών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτών και εργαζομένων.

Η Crystal Cruises επιβεβαίωσε επίσημα τη διακοπή λειτουργίας της. Ανέφερεται ότι και οι 238 εργαζόμενοι στη βάση της στο Μαϊάμι έχουν απολυθεί, με την εταιρεία κρουαζιέρας να έχει καταθέσει τη σχετική ειδοποίηση στις Αρχές της Φλόριντα.

Ο προσωρινός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Jack Anderson δήλωσε: “Αυτή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση, αλλά συνετή, δεδομένου του τρέχοντος επιχειρηματικού περιβάλλοντος και των πρόσφατων εξελίξεων με τη μητρική μας εταιρεία, Genting Hong Kong“.

Δύο πλοία της Crystal μάλιστα κατασχέθηκαν στις Μπαχάμες για απλήρωτους λογαριασμούς καυσίμων, ύψους άνω των 4,6 εκατ. δολ.

Δικαστήριο της Φλόριντα διόρισε την Michael Moecker & Associates για να χειριστεί τις απαιτήσεις των πιστωτών. Αυτό περιλαμβάνει έγκυρες αξιώσεις επιβατών, ταξιδιωτικών πρακτόρων, προμηθευτών και εργαζομένων.

Η Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή των ΗΠΑ (Federal Maritime Commission) ανέφερε ότι έχει ζητήσει από πελάτες να διεκδικήσουν επιστροφές των χρημάτων τους. Η FMC συμβουλεύει τους πελάτες να υποβάλουν παιτήσεις μαζί με τον εκδότη της πιστωτικής τους κάρτας ή μέσω του ασφαλιστή τους για να επιταχύνουν την επεξεργασία. Σημειώνεται ότι η διαδικασία αίτησης επιστροφής χρημάτων του FMC καλύπτει μόνο κρουαζιέρες που αναχωρούν από λιμάνι των ΗΠΑ.

Ο Jack Anderson εκτιμά ότι πάνω από 100 εκατ. δολ. έχουν κατακρατηθεί από τις VISA, Mastercard και American Express.

Η Crystal Cruises είχε έδρα το Μαϊάμι της Φλόριντα και ιδρύθηκε το 1988 από την ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kaisha, που ανήκει από το 2015 στον όμιλο Genting Hong Kong, με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Τόσο το brand “Crystal Cruises” όσο και η μητρική εταιρεία Genting Hong Kong σταματούν τη λειτουργία τους από αυτόν τον Φεβρουάριο.

Σε ανακοίνωσή της στο Facebook η Crystal αναφέρει: “Στις 19 Ιανουαρίου 2022, ανακοινώσαμε ότι έχουμε αναστείλει τα ταξίδια για τα πλοία μας ‘Ocean’ and ‘Expedition’ έως τις 29 Απριλίου 2022 και με τις κρουαζιέρες ‘River’ να αναστέλλονται έως το τέλος Μαΐου 2022. Η αναστολή λειτουργίας θα δώσει στη διαχειριστική ομάδα της Crystal την ευκαιρία να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων και να εξετάσει διάφορες επιλογές που προχωρούν. Επίσης έχουμε κάνει παύση στο τηλεφωνικό μας κέντρο μέχρι νεωτέρας. Παρακαλούμε επισκεφθείτε το https://www.crystalcruises.com/advis…/how-to-reach-crystal για πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε με έναν εκπρόσωπο της Crystal. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη από τους επισκέπτες μας για αυτή την κατάσταση και ευχαριστούμε όλους για την κατανόηση”.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024