Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΗ σφοδρή κακοκαιρία επηρεάζει τις πτήσεις στην Ευρώπη
Προβλήματα σε Γαλλία και Αγγλία λόγω των χιονοπτώσεων

Η σφοδρή κακοκαιρία επηρεάζει τις πτήσεις στην Ευρώπη

Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν χθες στα δρομολόγια του τρένου Eurostar ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες, με ακυρώσεις και καθυστερήσεις. Σε ανακοίνωσή της η Eurostar επισημαίνει […]

Σοβαρά προβλήματα από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν χθες στα δρομολόγια του τρένου Eurostar ανάμεσα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Βρυξέλλες,<...> με ακυρώσεις και καθυστερήσεις. Σε ανακοίνωσή της η Eurostar επισημαίνει πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τα τρένα της να μειώσουν τις ταχύτητές τους στη Βρετανία και στη βόρεια Γαλλία, με αποτέλεσμα να σημειώνονται καθυστερήσεις περίπου 30 λεπτών. Επίσης ακυρώθηκαν έξι δρομολόγια ανάμεσα στο Λονδίνο και το Παρίσι και το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Πτήσεις ακυρώθηκαν και από το London City Airport. Το αεροδρόμιο Gatwick έκλεισε χθες το βράδυ, όπως και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου.

Το κύμα κακοκαιρίας του Σαββατοκύριακου προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις με τρένο, αλλά και αυτοκίνητο. Οι θερμοκρασίες και σήμερα παραμένουν κοντά στους 0 βαθμούς, αλλά στα Χάιλαντς της Σκωτίας θα φτάσουν τους -20 βαθμούς. Το χιόνι σε ορισμένες περιοχές της Βρετανίας έφτασε και τα 15 εκατοστά και πολλά σχολεία στην Σκωτία παραμένουν κλειστά για τρίτη ημέρα.

Όπως σημειώνει το ΑΠΕ/ΜΠΕ, τα χιόνια έπληξαν στην Ιταλία το Μιλάνο και τη Λομβαρδία, προκαλώντας καθυστερήσεις στην κίνηση των αυτοκινήτων στην πόλη, αλλά και στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας.
Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν και στο Πιεμόντε, αλλά και στην περιοχή της Εμίλια-Ρομάνια. Σύμφωνα με την Ένωση Ιταλικών Αυτοκινητόδρομων, οι χιονοπτώσεις δεν έχουν αποκλείσει προς το παρόν τους δρόμους: σε 1.500 οδικές αρτηρίες η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Στη Βενετία, το κέντρο της πόλης βρίσκεται κάτω από το νερό που έχει φτάσει τα 111 εκατοστά. Στη Ρώμη, η στάθμη των νερών του Τίβερη αυξήθηκε λόγω των συνεχών βροχοπτώσεων, αλλά μέχρι τώρα δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών.

Οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν χθες το πρωί μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία σε περιοχές της κεντροανατολικής Γαλλίας, ειδικά στην κοιλάδα του Ροδανού όπου απαγορεύτηκε η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων απαγορεύτηκε στις περιοχές Οβέρν και Ρον-Αλπ και διακόπηκαν τα δρομολόγια των σχολικών λεωφορείων, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές. Περισσότερα από 7.000 φορτηγά αυτού του τύπου οδηγήθηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε χώρους στάθμευσης στις συγκεκριμένες περιοχές.

Χθες το πρωί κανένα λεωφορείο δεν κυκλοφορούσε στους δρόμους της Λυών που έχουν καλυφθεί από 20 εκατοστά χιονιού. Το αεροδρόμιο Σεντ-Εξυπερί που είχε κλείσει στη διάρκεια της νύχτας, λειτούργησε και πάλι το πρωί. Στην Οβέρν περίπου 40 άνθρωποι παγιδεύτηκαν για ώρες στα αυτοκίνητά τους και απεγκλωβίστηκαν από δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024