Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜε δρακόντεια μέσα ασφαλείας ξεκίνησε το προσκύνημα των Μουσουλμάνων στη Μέκκα

Με δρακόντεια μέσα ασφαλείας ξεκίνησε το προσκύνημα των Μουσουλμάνων στη Μέκκα

Ξεκίνησε το μεγάλο προσκύνημα στη ιερή πόλη των Μουσουλμάνων Μέκκα με περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους να κατευθύνονται στη γειτονική έρημο Μένα, και με τις σαουδαραβικές αρχές να έχουν τεθεί σε […]

Ξεκίνησε το μεγάλο προσκύνημα στη ιερή πόλη των Μουσουλμάνων Μέκκα με περίπου 2,5 εκατ. ανθρώπους να κατευθύνονται στη γειτονική έρημο<...> Μένα, και με τις σαουδαραβικές αρχές να έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για να αποφευχθεί οποιοδήποτε τραγικό γεγονός, όπως αυτό που προηγήθηκε του προσκυνήματος σε πολυώροφο ξενοδοχείο της Μέκκα.

Όπως αναφέρουν νεότερες πηγές και τον επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Σαουδικής Αραβίας τουλάχιστον 76 είναι οι νεκροί από την κατάρρευση του ξενοδοχείου στη Μέκκα, και περισσότεροι από 60 οι τραυματίες.

Οι προσκυνητές θα διανύσουν την απόσταση των πέντε χιλιομέτρων στα βήματα του προφήτη Μωάμεθ που έκανε τον ίδιο δρόμο 1.400 χρόνια πριν. Aντρες και γυναίκες ντυμένοι στα άσπρα ξεκίνησαν αμέσως μετά την πρωινή προσευχή για την έρημο όπου θα περάσουν τη νύχτα. Σήμερα τα ξημερώματα θα κατευθυνθούν στο όρος Αραφάτ, για τη σημαντικότερη στιγμή του προσκυνήματος.

Περίπου 60.000 αστυνομικοί και άντρες των υπηρεσιών πρώτων Βοηθειών έχουν κινητοποιηθεί φέτος για να αποφευχθούν πολύνεκρα δυστυχήματα όπως αυτά που έχουν συμβεί τα περασμένα χρόνια. Το 2004, 251 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τραγικό τρόπο όταν ποδοπατήθηκαν στη διάρκεια του προσκυνήματος. Το ίδιο συνέβη και το 1990 με 1.426 νεκρούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024