Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΜεγάλη η αυτοθυσία ενός νεαρού Έλληνα στη Ταϊλάνδη

Μεγάλη η αυτοθυσία ενός νεαρού Έλληνα στη Ταϊλάνδη

Σωτήρια αποδείχτηκε ότι ήταν τελικώς η παρουσία του Έλληνα εκπαιδευτή καταδύσεων κ. Νίκου Ιωαννίδη στην Ταϊλάνδη, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και ο γιος του διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στην […]

Σωτήρια αποδείχτηκε ότι ήταν τελικώς η παρουσία του Έλληνα εκπαιδευτή καταδύσεων κ. Νίκου Ιωαννίδη στην Ταϊλάνδη<...>, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι και ο γιος του διευθυντή του γραφείου του ΕΟΤ στην Ολλανδία, του κ. Στ. Ιωαννίδη, καθώς όπως αναφέρουν Ολλανδοί τουρίστες, που επέστρεψαν από το τόπο της τραγωδίας, “ο κ. Νίκος Ιωαννίδης έσωσε 35 άτομα από βέβαιο πνιγμό.

Όπως είναι φυσικό, η αυτοθυσία του νεαρού Έλληνα προκάλεσε μεγάλη αίσθηση στα ολλανδικά ΜΜΕ, τα οποία με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά λόγια περιγράφουν τις πράξεις του, ενώ πολλοί από τους τουρίστες, που σώθηκαν προτρέπουν τις Ολλανδικές αρχές να του απονείμουν τιμητική διάκριση.

Ενδεικτική του κλίματος είναι και η εκτενής συνέντευξη που παραχώρησε ο νεαρός Έλληνας στην έγκυρη εφημερίδα NCR Handelsblad, στην οποία αφηγείται τις δραματικές εμπειρίες που βίωσε τόσο κατά τη διάρκεια των καταστροφικών `τσουνάμι`, όσο και στη συνέχεια, προσφέροντας εθελοντικά βοήθεια επί τέσσερις ολόκληρες ημέρες, στα θύματα της φοβερής καταστροφής στο τουριστικό θέρετρο Koh Phi Phi, 45 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Πουκέτ, όπου διατηρούσε σχολή καταδύσεων. Πάντως, ο ίδιος αποφεύγει να αναφερθεί στις “ηρωικές” πράξεις, που του αποδίδονται, δηλώνοντας με σεμνότητα ότι και άλλοι, εκτός από εκείνον, συνέβαλαν αποφασιστικά στις προσπάθειες διάσωσης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024