Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΏρα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού;
Γενική Συνέλευση ΗΑΤΤΑ

Ώρα ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού;

'Αναμένουμε ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού' ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου, κ. Γιώργος Τελώνης, που ζήτησε από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της τουριστικής αγοράς και την πάταξη της παραοικονομίας στον τουρισμό.

Σημαντικές δομικές αλλαγές και κρίσιμα θέματα του τουρισμού αναλύθηκαν χθες, στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ) από εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μεγάλο ενδιαφέρον είχαν επίσης οι συνομιλίες με τους, ομόλογους του ΗΑΤΤΑ, Συνδέσμους DRV (German Travel Association) και TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies), οι οποίες επικεντρώθηκαν στα νέα πλαίσια συνεργασίας για την ανάπτυξης της γερμανικής και της τουρκικής τουριστικής αγοράς.

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ τίμησε με την παρουσία του ο πρόεδρος της Turkish Airlines, κ. Hamdi Topcu.

“Αναμένουμε ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού” ανέφερε στην εναρκτήρια ομιλία του ο πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γιώργος Τελώνης, ο οποίος ζήτησε από τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης την επιτάχυνση των διαδικασιών για την απελευθέρωση της τουριστικής αγοράς και την πάταξη της παραοικονομίας στον τουρισμό.

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ χαιρέτησαν ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Κ. Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Τουρισμού κ. Αν. Λιάσκος, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε θέματα νέων διευκολύνσεων Visa Schengen, οδικών μεταφορών, και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας του ελληνικού τουρισμού, αντίστοιχα.

Τη Γενική Συνέλευση του ΗΑΤΤΑ τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρόεδρος του DRV (German Travel Association), κ. J. Buchy και ο πρόεδρος του TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies), κ. B. Ulusoy. Οι πρόεδροι των ομολόγων του ΗΑΤΤΑ Συνδέσμων, αναφέρθηκαν στις αγορές που εκπροσωπούν και στις ευκαιρίες συνεργασίας και ανάπτυξης του τουρισμού της Ελλάδας και, αντίστοιχα, της Γερμανίας και της Τουρκίας.


O πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Γ. Τελώνης και ο πρόεδρος του TURSAB κ. B. Ulusoy, υπογράφουν το Πρωτόκολλο Συνέργασίας ΗΑΤΤΑ- ΤURSAB

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπογράφτηκε Πρωτόκολλο Συνεργασίας ΗΑΤΤΑ – TURSAB. Το πρωτόκολλο αυτό είναι το τέταρτο που υπογράφουν οι δύο Σύνδεσμοι στην 20ετή συνεργασία τους και έχει ως στόχους:

      • τη διεύρυνση της μακροχρόνιας συνεργασίας τόσο μεταξύ των δύο Συνδέσμων, όσο και μεταξύ των μελών τους
      • την τόνωση και ανάπτυξη του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών
      • την άρση των αντικινήτρων
      • τη δραστηριοποίηση του Joint Tourism Board με σκοπό την δημιουργία και προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων για υπερπόντιες και αναδυόμενες τουριστικές αγορές.

 

Κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων – “Η νέα εποχ..


Mr. J. Büchy, Πρόεδρος του DRV (German Travel Association) – Η Ελλάδα παραμένει ένας από τους πιο…


Mr. B. Ulusoy, Πρόεδρος TURSAB (Association of Turkish Travel Agencies) – Η Τουριστική Αγορά της Ελλάδας κα…


Α. Λιάσκος, Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού – Η νέα αναπτυξιακή προοπτική του ελληνικού τουρισμού….


κ. Ι. Λυμβαίος, Μέλος της Εκτελ. Γραμματείας της Εθν. Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Υπ. θεμάτων βαριάς…

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024