Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΠαντελής έλλειψη τουριστικής προβολής της Ελλάδας στην Αυστραλία

Παντελής έλλειψη τουριστικής προβολής της Ελλάδας στην Αυστραλία

Πολλά παράπονα Αυστραλών που όταν αναζητούν τουριστικές πληροφορίες για την Ελλάδα από το γραφείο του ΕΟΤ στο Σίδνεϊ δεν λαμβάνουν καμιά απάντηση καταγράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Νέος Κόσμος” της Μελβούρνης.

Πολλά παράπονα Αυστραλών που όταν αναζητούν τουριστικές πληροφορίες για την Ελλάδα από το γραφείο του ΕΟΤ στο Σίδνεϊ δεν λαμβάνουν καμιά απάντηση καταγράφει σε<...> ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Νέος Κόσμος” της Μελβούρνης.

Το χειρότερο είναι επίσης, ότι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί, tour operators, και ταξιδιωτικά γραφεία τα οποία ρωτήθηκαν από το Νέο Κόσμο απάντησαν ότι ο ΕΟΤ δεν έχει καμιά επαφή μαζί τους, ενώ τα ίδια υποστηρίζουν και Αυστραλοί δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τον τουρισμό.

“Δεν έχει κανείς παρά να ξεφυλλίσει τα ειδικά ένθετα του αυστραλιανού Τύπου, που αφιερώνονται στα ταξίδια και τον τουρισμό, για να διαπιστώσει την απογοητευτική απουσία της Ελλάδας”, επισημαίνεται χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ της ομογενειακής εφημερίδας. “Ούτε άρθρα, ούτε διαφημίσεις. Την στιγμή, μάλιστα, που η Τουρκία κάνει μια εντυπωσιακή προβολή του τουρισμού της, προβάλλοντας ιδιαίτερα το Αιγαίο και τα αρχαιολογικά μας μνημεία ως δικά της”.

Σε σχέση με την ομογένεια σημειώνεται ότι το γραφείο του ΕΟΤ του Σίδνεϊ έδειχνε παλαιότερα κάποιο ενδιαφέρον, ενώ σήμερα δεν έχει καμιά παρουσία ούτε στα φεστιβάλ της, όπως έκανε κάποτε, και ας προσελκύουν χιλιάδες Αυστραλούς, ούτε καμιά επαφή με τα ταξιδιωτικά γραφεία της παροικίας και ούτε καν μια ανακοίνωση στα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης όπως έκανε πριν από πολλά χρόνια.

Παράλληλα η εφημερίδα σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι ένα χρόνο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο ο ΕΟΤ θα έπρεπε να αναβαθμίσει την παρουσία του στην Αυστραλία ώστε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το αυξημένο τουριστικό ενδιαφέρον, που αναμένεται, από Αυστραλούς και από Έλληνες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024