Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣεμινάριο για θέματα αεροπορίας Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής Ένωσης

Σεμινάριο για θέματα αεροπορίας Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής Ένωσης

Σεμινάριο, επικεντρωμένο στις ανάγκες της σύγχρονης αεροπορίας, διεξήχθη στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής και της Αφρικανικής Ένωσης για τα κράτη της Αφρικής και τις Περιφερειακές Οικονομικές Κοινότητες. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών…

Σεμινάριο, επικεντρωμένο στις ανάγκες της σύγχρονης αεροπορίας, διεξήχθη στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής και της Αφρικανικής<...>Ένωσης για τα κράτη της Αφρικής και τις Περιφερειακές Οικονομικές Κοινότητες. Στόχος του σεμιναρίου ήταν η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σχετικά με την λειτουργία της εσωτερικής αγοράς της Ε.Ε., στον τομέα της αεροπορίας, αλλά και η σχέση της με χώρες του Τρίτου Κόσμου. Το σεμινάριο στάθηκε αφορμή για διάλογο μεταξύ των αρχών 30 Αφρικανικών κρατών, Περιφερειακών Οικονομικών Κοινοτήτων και ειδικευμένων αεροπορικών οργανισμών.

Όπως σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jacques Barrot, «το σεμινάριο δεν βοήθησε μόνο στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής Ένωσης, προκειμένου να αυξηθούν τα επίπεδα ασφάλειας των αεροπορικών υπηρεσιών στις δύο ηπείρους, αλλά αποδείχτηκε επίσης ως μια καλή ευκαιρία για την περιφερειακή ενοποίηση της Αφρικής».

Το σεμινάριο ανέλυσε τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Αφρικανικά κράτη στο σύγχρονο αεροπορικό τομέα και οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με τα επίπεδα ασφάλειας, την εναέρια διαχείριση, όσο και με τις επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας και των υποδομών, για τις οποίες όλοι συμφώνησαν ότι απαιτείται συντονισμένη βοήθεια, στο πλαίσιο ενός κοινού στρατηγικού σχεδιασμού.

Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο συμφώνησαν στην ανάγκη δημιουργίας νομικού πλαισίου, προκειμένου να ενισχυθεί και να εξασφαλιστεί περαιτέρω η συμφωνία αεροπορικής συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής και Αφρικανικής Ένωσης.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024