Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsATOR: Η ροή τουριστών προς την Ελλάδα αυξήθηκε, αλλά όχι και το κέρδος για τους πράκτορες
Αύξηση 25-30% σε σύγκριση με πέρυσι στις πτήσεις από Ρωσία προς Ελλάδα

ATOR: Η ροή τουριστών προς την Ελλάδα αυξήθηκε, αλλά όχι και το κέρδος για τους πράκτορες

Αύξηση κατά 40% παρατηρήθηκε στο "κύμα" Ρώσων τουρισών προς στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων της Ρωσίας (ATOR), ο αριθμός των Ρώσων που επισκέφθηκαν την Ελλάδα κατά τη φετινή θερινή περίοδο αυξήθηκε κατά 40% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, ωστόσο οι “πόλεμοι των τιμών” των τουριστικών πρακτορείων δεν τους έδωσαν την ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα από την πώληση των πακέτων.

Οι ειδικοί περιγράφουν την κατάσταση ως πολύπλοκη για να παραχθεί πραγματικό κέρδος. Η Ekaterina Ayzerman, αναπληρώτρια διευθύντρια του Solvex Travel, σημειώνει τη θετική δυναμική του αριθμού των τουριστών: “Η προβλεπόμενη αύξηση ήταν ικανοποιητική. Έχουμε αύξηση της ροής των τουριστών προς την Ελλάδα κατά περίπου 50% αυτό το έτος σε σύγκριση με το προηγούμενο”. Ωστόσο, όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, η Ayzerman δήλωσε ότι η σεζόν ήταν πολύ δύσκολη λόγω, του πολέμου τιμών. “Η αύξηση του αριθμού των τουριστών δεν έφερε οικονομικό κέρδος: δεν είχαμε το κέρδος που είχαμε προγραμματίσει, αλλά και αυτό που ελήφθη δε χάθηκε”, πρόσθεσε.

Το ταξιδωτικό γραφείο Biblio Globus επιβεβαίωσε ότι το καλοκαίρι ήταν δύσκολο. Ο πρώτος μήνας ήταν ο πιο επιτυχημένος και ο Ιούλιος ήταν ο πιο δύσκολος. Η εταιρεία δε συζητά καν για κερδοφορία. “Είχαμε ένα σχέδιο το 2011: να τριπλασιάσουμε τον όγκο τουριστών και να επεκτείνουν γεωγραφικά τις πτήσεις από περιοχές της Ρωσίας. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε”, δήλωσε ο Aleksandr Tugolukov, γενικός διευθυντής του Biblio Globus.

“Το ‘κάψιμο’ της Ελλάδας ενισχύθηκε το καλοκαίρι από τον υπερβολικό αριθμό πτήσεων προς τη Ρόδο και την Κρήτη. Η κατάσταση στην ηπειρωτική Ελλάδα ήταν καλύτερη. Μιλώντας για την ποιοτική εκτίμηση της σεζόν, κατά τη γνώμη μου, η υπέρβαση στις αερομεταφορές ανέρχεται σε 25%. Αν θα έπρεπε να κάνω μια γενική εκτίμηση της αγοράς, θα έλεγα ότι υπήρξε αύξηση κατά 25-30% σε σύγκριση με πέρυσι και ο όγκος αυξήθηκε κατά 20-25%”, σημειώνει ο Alexey Emelyanov από την IntAer.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024