Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΔαβάκης: Πολύ μικροί οι προϋπολογισμοί των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ

Δαβάκης: Πολύ μικροί οι προϋπολογισμοί των γραφείων εξωτερικού του ΕΟΤ

Ελάχιστα είναι τα διατιθέμενα κονδύλια από την πολιτεία για τα γραφεία του εξωτερικού, όπως διαπίστωσε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο τέως διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας και για 3 […]

Ελάχιστα είναι τα διατιθέμενα κονδύλια από την πολιτεία για τα γραφεία του εξωτερικού<...>, όπως διαπίστωσε, μιλώντας στην εκπομπή Business & Travel, ο τέως διευθυντής του ΕΟΤ Γερμανίας και για 3 χρόνια (1991-1993) διευθυντής του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού της Αμερικής, κ. Πλάτωνας Δαβάκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός των εν λόγω γραφείων του εξωτερικού είναι στο 50% των αντίστοιχων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά – όμως – ότι το 60% εκ των αναφερόμενων χρημάτων καλύπτει ανελαστικές δαπάνες, ενώ μόνο το υπόλοιπο 40% διατίθεται για δημόσιες σχέσεις, σεμινάρια, εκθέσεις και επαφές με tour operators.

Όσον αφορά τα προαναφερόμενα, αλλά και την αντιμετώπιση της τρέχουσας τουριστικής κρίσης, ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε στο Χάρη Ντιγριντάκη ότι η δημιουργία ενός ισχυρού Έλληνα tour operator, σύμφωνα με το παράδειγμα του μεγάλου Τούρκου πράκτορα στο Αμβούργο, Oger, αλλά και η γενικότερη παραχώρηση κινήτρων, όπως και η ανάπτυξη παράλληλων εναλλακτικών δυνατοτήτων, καθίστανται εξαιρετικά σημαντικές.

Επίσης, ο τ. διευθυντής του γραφείου της Γερμανίας συμπλήρωσε ότι η δημιουργία εταιρίας δημοσίων σχέσεων και marketing δύναται να επιφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα ως προς την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τόσο όσον αφορά την ευρωπαϊκή και ιδιαίτερα τη γερμανική αγορά, όσο και αναφορικά με τις ΗΠΑ, η αγορά των οποίων απαιτεί ειδικό χειρισμό.

Ερωτηθείς, τέλος, για τη ροή των διαφημιστικών φυλλαδίων στα γραφεία του εξωτερικού, η οποία – κατά κοινή ομολογία – καθυστερεί σημαντικά, ο κ. Δαβάκης απέδωσε και αυτό το γεγονός στα ελάχιστα κονδύλια που παραχωρούνται από την πολιτεία, ενώ σημείωσε πως ο ίδιος στο γραφείο της Γερμανίας αντιμετώπισε το πρόβλημα “καλή τη πίστη” και εκδίδοντας 80.000 αυτοχρηματοδοτούμενα διαφημιστικά φυλλάδια προς αυτό το σκοπό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024