Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΔιαμαρτυρία του ΞΕΕ για έγερση απαίτησης εγγραφής των μελών του και σε τοπικά εμπορικά επιμελητήρια
ΞΕΕ

Διαμαρτυρία του ΞΕΕ για έγερση απαίτησης εγγραφής των μελών του και σε τοπικά εμπορικά επιμελητήρια

Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εγγράφονται υποχρεωτικώς ως μέλη του ΞΕΕ, πληρώνοντας εισφορές σε αυτό, με αποτέλεσμα να αγανακτούν και να αντιδρούν όταν καλούνται να εγγράφονται και να καταβάλλουν συνδρομές και στο τοπικό επιμελητήριο.

Η διοίκηση του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη (με κοινοποιηση στην υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον γενικό γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό κα τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου του Γ.Ε.ΜΗ. κ. Μιχαήλ Σφακιανάκη), διαμαρτυρόμενη για την έγερση απαίτησης εγγραφής ξενοχοδειακών επιχειρήσεων, μελών του ΞΕΕ και σε τοπικά εμπορικά επιμελητήρια.

Ακολουθεί η επιστολή:

“Αξιότιμε κε υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα δεχόμαστε τις σφοδρές, δικαιολογημένες, διαμαρτυρίες μελών μας, ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, οι οποίες ζητώντας να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες Γ.Ε.ΜΗ των κατά περίπτωση τοπικών Επιμελητηρίων, τους ζητείται να εγγραφούν υποχρεωτικώς και σε αυτά. Συγχρόνως, πέραν των ποσών που προβλέπονται για την έκδοση ή καταχώρηση διαφόρων πιστοποιητικών στο Γ.Ε.ΜΗ και παρά τις αντίθετες οδηγίες που έχουν δώσει ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Γ.Ε.ΜΗ. με το υπ’αριθ. 68/25-10-2012 έγγραφό του και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου με το υπ’ αριθ. Κ 2-5794/28-8-2013 έγγραφο, ζητείται από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να εγγραφούν ως μέλη των τοπικών επιμελητηρίων, να καταβάλλουν συνδρομές και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις, πέραν των τρεχουσών συνδρομών τους ζητείται να καταβάλλουν αναδρομικώς τις συνδρομές των 2-4 προγενέστερων
ετών.

Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε, ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να εγγράφονται σε ένα μόνο επιμελητήριο και οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις εγγράφονται υποχρεωτικώς ως μέλη του ΞΕΕ, πληρώνοντας εισφορές σε αυτό, με αποτέλεσμα να αγανακτούν και να αντιδρούν όταν εκβιάζονται και καλούνται, καταχρηστικώς και παρανόμως, να εγγράφονται και να καταβάλλουν συνδρομές και στο τοπικό Επιμελητήριο για να διεκπεραιώσουν τις διοικητικές υποχρεώσεις τους απέναντι στην υπηρεσία Γ.Ε.Μ.Η.

Κε υπουργέ,

Σε μια συγκυρία που το Υπουργείο σας προσπαθεί συστηματικά μέσα από την μείωση του γραφειοκρατικού και λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, να δημιουργήσει το κλίμα και το περιβάλλον που θα ενθαρρύνει την επιχειρηματικότητα, τέτοιες συμπεριφορές και προβλήματα λειτουργούν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για το λόγο αυτόν ζητούμε και παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, έτσι ώστε να λυθεί άμεσα το παραπάνω δυσάρεστο πρόβλημα”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024