Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕγκαίνια των γραφείων του ΕΟΤ με την παρουσία υψηλών προσώπων αλλά και πολλές απουσίες

Εγκαίνια των γραφείων του ΕΟΤ με την παρουσία υψηλών προσώπων αλλά και πολλές απουσίες

Με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων αλλά την απουσία των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη τουριστικής πολιτικής, αλλά και με την απουσία της πλειονότητας των προέδρων των […]

Με την παρουσία υψηλών προσκεκλημένων αλλά την απουσία των εργαζομένων και της αντιπολίτευσης που διαμαρτύρονταν για την έλλειψη τουριστικής πολιτικής<...>, αλλά και με την απουσία της πλειονότητας των προέδρων των κλαδικών τουριστικών φορέων πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού την Παρασκευή.

Στα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΕΟΤ παραβρέθηκαν οι Πρέσβεις της Κίνας, της Χιλής και της Βολιβίας και εκπρόσωποι των Πρεσβειών της Κύπρου, της Ουγγαρίας και της Βουλγαρίας, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιώργος Αγραφιώτης, ο γενικός γραμματέας Τουρισμού Δημήτρης Γεωργαράκης, η γενική διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Φρύνη Μιχαήλ, η γενική διευθύντρια του ΟΤΕΚ Αθηνά Λάζου, ο πρόεδρος της ΠΟΕΤ Μάριος Τριβιζάς κι ο εκπρόσωπος του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος.

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού Hose Antonio Fereiro, που μίλησε για το λίκνο του πολιτισμού τη φιλόξενη και τουριστική Ελλάδα και ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού Χρύσης Πρέντζας, ενώ ο γενικός διευθυντής του ΕΟΤ Κ. Κατσιγιάννης παρέθεσε στοιχεία για την πορεία του οργανισμού με αναφορές στην πρώτη μορφή οργάνωσης του ελληνικού τουρισμού από το 1914.

“Η νέα αφετηρία για την εξέλιξη του Ελληνικού Τουρισμού είναι ευνοϊκή. Σε ότι αφορά τη διεθνή τουριστική αγορά μπήκαμε πλέον σε μια θετική φάση εξέλιξης και υπέρβασης του αρνητικού παρελθόντος, το οποίο μας κόστισε τους τελευταίους μήνες. Αυτό που επείγει είναι η δυναμική υλοποίηση μιας σύγχρονης πολιτικής τουρισμού, μια πολιτική παραγωγής σύγχρονου τουριστικού προϊόντος που αποτελεί τη βάση για την οικονομία μας”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Aκης Τσοχατζόπουλος στα εγκαίνια του νέου κτιρίου του ΕΟΤ, στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί έκθεση αφιερωμένη στα 52χρονα του ΕΟΤ.

Η οικονομική πολιτική του τουρισμού συνδέεται και ταυτίζεται με την ολοκληρωμένη περιφερειακή ανάπτυξη των χωρών, είπε ο υπουργός. Μίλησε για την αναπτυξιακή πολιτική τουρισμού που στοχεύει άμεσα σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού στην περιφέρεια παρεμβαίνει στο θέμα της απασχόλησης με εντυπωσιακούς ρυθμούς και συμβάλει στο ΑΕΠ με ποσοστό περίπου 15%.

Σημείωσε δε ότι το σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι ο τουρισμός αυξάνει δυναμικά το συνολικό εθνικό εισόδημα (14 εκατ. ξένοι τουρίστες ετησίως) και αποτελεί ασφαλή γέφυρα μεταξύ των λαών δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον σταθερότητας ειρήνης και οικονομικής συνεργασίας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Γιάννης Πατέλης, είπε ότι σήμερα, 52 χρόνια μετά την ίδρυσή του ο οργανισμός στέκεται με σεβασμό σε κάθε του βήμα με εντιμότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία στις ενέργειες και στις αποφάσεις του. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που άλλαξαν το σκηνικό του παγκοσμίου τουρισμού ειδικότερα μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και άλλα μη προβλέψιμα γεγονότα.

Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλος, στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε μεταξύ άλλων ότι έχουν βελτιωθεί κατά πολύ οι τουριστικές υποδομές στην Ελλάδα, επισήμανε όμως ότι ο τουρισμός δεν θα πρέπει να περιορίζεται μόνο στο οικονομικό όφελος, αλλά να συμβάλει στην πολιτιστική διείσδυση των ξένων που επισκέπτονται τον τόπο μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024