Τελευταία νέα
HomeΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΕισήγηση του Β. Κικίλια για χαλάρωση των πρωτοκόλλων στον συνεδριακό τουρισμό
MICE

Εισήγηση του Β. Κικίλια για χαλάρωση των πρωτοκόλλων στον συνεδριακό τουρισμό

Φέτος, το καλοκαίρι θα ξεκινήσει από την άνοιξη, ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας και 'όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι 1η Μαρτίου'.

Ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ ότι αυτήν τηνεβδομάδα θα εισηγηθεί στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων την προσαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για τον συνεδριακό τουρισμό. “Θα ζητήσω από την Επιτροπή και τους ειδικούς επιστήμονες να αποφασίσουν πού μπορούμε να χαλαρώσουμε τα πρωτόκολλα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι πρωτοπόρος στην επανεκκίνηση του συνεδριακού τουρισμού”, ανέφερε.

“Ο ελληνικός τουρισμός που είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, έδωσε έσοδα στη μέση ελληνική οικογένεια, παραπάνω έσοδα στην ελληνική οικονομία για το 2021. Οι προβλέψεις ήταν για 5-6 δισ. ευρώ για το 2021 και φτάσαμε στα 10,5-11 δισ. ευρώ έσοδα”, συνέχισε ο υπουργός. “Αυτά τα παραπάνω χρήματα έφτασαν στους εκατοντάδες χιλιάδες που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν στην Ελλάδα, στον εμπορικό κόσμο, στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στη μέση ελληνική οικογένεια. Οι προβλέψεις για το 2022 είναι τέτοιες, που πιστεύω ότι, σε ένα βαθμό, μπορούν να αποτελέσουν αντίμετρο και ανάχωμα σε αυτήν την παγκόσμια ενεργειακή κρίση”.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι στην κρουαζιέρα θα έχουμε αύξηση 300% στη Βόρεια Ελλάδα και πάνω από 760 κρουαζιέρες φέτος στη χώρα. “Πάνω από το 50% αυτών θα είναι home port, δηλαδή θα ξεκινούν από ελληνικά λιμάνια και νησιά, τη Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά, το Ηράκλειο”. Και συμπλήρωσε: “Όλοι οι μεγάλοι Tour Operators και οι αεροπορικές εταιρείες ζητούν περίπου 50% παραπάνω θέσεις, ταξιδιώτες και να συμφωνήσουν για τα slots των αεροδρομίων. Εγώ περιμένω να δω πόσο από αυτό θα υλοποιηθεί, αλλά αν δει κανείς τις προκρατήσεις στα ξενοδοχεία και στο e-booking, στο digital booking για τις πρώτες μέρες του 2022, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι 1η Μαρτίου, γιατί φέτος το καλοκαίρι θα ξεκινήσει από την άνοιξη”.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024