Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια“Έκτρωμα” το σχέδιο Νόμου για την ιδιωτικοποίηση 20 αεροδρομίων της χώρας
Συνασπισμός

“Έκτρωμα” το σχέδιο Νόμου για την ιδιωτικοποίηση 20 αεροδρομίων της χώρας

“Την κούρσα της στο δρόμο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της εκποίησης-ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου συνεχίζει ακάθεκτη η Κυβέρνηση” σύμφωνα με τον Συνασπισμό, αφού όπως υποστήριξε σε ανακοίνωση του“στα πρότυπα της […]

“Την κούρσα της στο δρόμο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού και της εκποίησης-ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πλούτου συνεχίζει ακάθεκτη η Κυβέρνηση” σύμφωνα με τον Συνασπισμό, αφού όπως υποστήριξε σε ανακοίνωση του<...>“στα πρότυπα της αποικιοκρατικής σύμβασης, που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είχε εφαρμόσει στο Ελ. Βενιζέλος, παραδίδοντας το «management» στην HOCHTIEF, ο αρμόδιος Υπουργός Μεταφορών κ. Χατζηδάκης σχεδίαζε να φέρει στη Βουλή άμεσα σχετικό «σχέδιο νόμου έκτρωμα» για την ιδιωτικοποίηση τουλάχιστον 20 αεροδρομίων της χώρας”.

“Η κυβέρνηση” καταγγέλει ο ΣΥΝ “βαφτίζει «ανάπτυξη» την μετατροπή των τοπικών αεροδρομίων της χώρας σε καζίνο, εμπορικά κέντρα τύπου Mall, καταπατώντας ελεύθερους χώρους όπου το μπετόν θα κυριαρχεί σε βάρος των τοπικών οικοσυστημάτων. Οι εργασιακές σχέσεις που θα αναπτυχθούν στη νεοφιλελεύθερη «ανάπτυξη» της Ν.Δ. βασίζονται στο μοντέλο Ελ. Βενιζέλος, όπου η φτηνή εργασία, η μερική απασχόληση, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα θα το πληρώνει η νέα γενιά.

Ταυτόχρονα με τα απανωτά μέτρα απαξίωσης και συρρίκνωσης σε βάρος της δημόσιας Ο.Α. η κυβέρνηση μελετά τον τρόπο που το τεράστιο πακέτο του Handling (εξυπηρέτηση προς τρίτους), που σήμερα διαχειρίζεται ο Εθνικός Αερομεταφορέας και εξυπηρετεί πάνω από 20 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως άλλων αεροπορικών εταιριών, θα περάσει από τον Οκτώβρη σε ξένους επενδυτές, εγκαινιάζοντας και σε αυτό το πεδίο ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα με όλα τα αρνητικά δεδομένα για την Εθνική Δημόσια Οικονομία και τις αερομεταφορές στη χώρα”.

Η παράδοση των πυλών του αέρα (Ολυμπιακή και αεροδρόμια) και της θάλασσας (λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης) στο πολυεθνικό κεφάλαιο, σύμφωνα με τον Συνασπισμό, θα έχει ως αποτέλεσμα δυσμενέστατες συνέπειες τόσο για τη χώρα, όσο και τους εργαζόμενους, ενώ όπως υπογράμμισε “ο ΣΥΝ θα συνεχίσει να προβάλει εναλλακτικές πολιτικές στις ιδιωτικοποιήσεις για ένα σύγχρονο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα στις αερομεταφορές προς όφελος της δημόσιας οικονομίας και των εργαζομένων”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024