Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΕνημέρωση για τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής αγοράς ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα

Ενημέρωση για τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής αγοράς ζητά το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τον προσδιορισμό σχετικής συζήτησης – ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των ερευνών, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ακτοπλοϊκής αγοράς και το ρόλο της Πολιτείας ζήτησαν 9 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλη […]

Τον προσδιορισμό σχετικής συζήτησης – ενημέρωσης για τα αποτελέσματα των ερευνών, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ακτοπλοϊκής αγοράς και το ρόλο της Πολιτείας ζήτησαν 9 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μέλη της Επιτροπής Παραγωγής<...>και Εμπορίου της Βουλής, με χτεσινή επιστολή τους προν τον Πρόεδρο της Επιτροπής, κ. Ν. Τσιαρτσώνη.

“Ο ρόλος της Ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Θαλάσσιων Ενδομεταφορών (Ρ.Α.Θ.Ε.)”, υποστήριξαν “ήταν καθοριστικός για την εποπτεία και τον έλεγχο της αγοράς των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, την εφαρμογή των κανόνων ανταγωνισμού, σε όλα τα επίπεδα, τη διασφάλιση του Δημόσιου συμφέροντος και, ταυτόχρονα, τον περιορισμό του κρατικού παρεμβατισμού. Η κατάργησή της, το 2004, και η μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων της, στην, κυρίως, κατασταλτικού και, λιγότερο, προληπτικού χαρακτήρα Επιτροπή Ανταγωνισμού, έχει αποδειχθεί ανεπιτυχής”.

Και συνέχισαν: “Παρόλο που επανειλημμένως, έχουν υπάρξει δημοσιεύματα στον Τύπο για έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού με επίκεντρο την αγορά της ακτοπλοΐας, για πιθανές εναρμονισμένες πρακτικές και δημιουργία μονοπωλιακών καταστάσεων, δεν έχουμε, μέχρι σήμερα, επίσημα ενημερωθεί για κανένα πόρισμα ή αποτέλεσμα αυτών των ερευνών.

Αυτό που είναι ευρέως γνωστό και αντιληπτό από όλους είναι το γεγονός ότι, από το 2005 και μετά, με την απελευθέρωση των ναύλων της οικονομικής θέσης, έχουν υπάρξει δυσβάστακτες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών μας.

Γεγονότα, όπως αυτό της παραίτησης του Προέδρου της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας, λόγω της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρίας, στην οποία εκτελεί χρέη Δ/ντος Συμβούλου, και η εκ νέου ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθιστούν επιτακτική την ανάγκη ενημέρωσης των μελών της Επιτροπής για τα αποτελέσματα των ερευνών, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της συγκεκριμένης αγοράς και το ρόλο της Πολιτείας”.

Οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής που υπογράφουν την επιστολή είναι η κα Ελπίδα Τσουρή, η κα `Αννα Διαμαντοπούλου, ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης, ο κ. Έκτορας Νάσιωκας, ο κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης, ο κ. Εμμανουήλ Στρατάκης και ο κ. Χρήστος Παπουτσής.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024