Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπαφές αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Γερμανία
Πενθήμερο επαφών με αξιωματούχους και παράγοντες τουρισμού της Γερμανίας

Επαφές αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Γερμανία

Με στόχο την επαναβεβαίωση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας ώστε η Ελλάδα να παραμείνει ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου θα επισκεφθεί τη Γερμανία από 26 έως 30 Μαρτίου.

Πενθήμερο επαφών με αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας και με παράγοντες τουρισμού της χώρας θα έχει η αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με επικεφαλής τον περιφερειάρχη, κ. Γιάννη Μαχαιρίδη, που θα επισκεφθεί τη Γερμανία από τη Δευτέρα 26 έως την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012.

Στόχος της επίσκεψης είναι η επαναβεβαίωση της φιλίας και της εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο λαών, έτσι ώστε η Ελλάδα να παραμείνει ένας από τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς των Γερμανών.

Στην αντιπροσωπεία μετέχουν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων και πρώην γενικός γραμματέας Τουρισμού, κ. Γιώργος Πουσσαίος, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Xατζηδιάκος και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων Ρόδου, κ.κ. Αντώνης Καμπουράκης και Νάξου και Μανώλης Σέργης.

“Στόχος μας είναι να διαβεβαιώσουμε τους Γερμανούς ότι εξακολουθούμε να είμαστε φιλόξενος και ασφαλής προορισμός και μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”, τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης.

Την ελληνική αντιπροσωπεία θα υποδεχτεί ο διευθυντής του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού της Γερμανίας, ενώ ο κύκλος επαφών θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Δευτέρας, 26 Μαρτίου, με τον υφυπουργό Εργασίας της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης, Hans- Joachim Fuchtel.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον επικεφαλής βουλευτή της Επιτροπής Τουρισμού του γερμανικού Κοινοβουλίου, Klaus Brahmig. Να σημειωθεί ότι ο κ. Brahmig είχε πραγματοποιήσει ένα χρόνο πριν επίσκεψη στη Σύρο, στο πλαίσιο των συναντήσεων που είχε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με γερμανική αντιπροσωπεία για τον τουρισμό.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρα, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνούς Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Haeusler και άλλα στελέχη του υπουργείου, ενώ το απόγευμα θα επισκεφθούν το Konrad Adenauer Stiftung (KAS-Foundation).

Για την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Ernst Burgbacher, Επίτροπο Τουρισμού του Υπουργείου Οικονομικών και Τεχνολογίας.

Την επόμενη μέρα (Πέμπτη) η αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Κίελο, όπου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με παράγοντες του τουρισμού και τις τοπικές αρχές.

Το πρωί της Παρασκευής θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στην ελληνική Πρεσβεία στο Βερολίνο. Ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και οι πρόεδροι των Ενώσεων Ξενοδόχων πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024