Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΕπιβεβλημένη η συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Επιβεβλημένη η συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων για τη διαμόρφωση κοινών θέσεων

“Η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ενιαία έκφραση και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση με συγκεκριμένους στόχους. Σε μια τέτοια προσπάθεια ο κάθε παραγωγικός τομέας πρέπει να εκπροσωπείται ανάλογα με τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ και στην απασχόληση. Παράλληλα, είναι απαραίτητη η διατήρηση και η ενδυνάμωση…

“Η επιχειρηματική κοινότητα στην Ελλάδα έχει ανάγκη από ενιαία έκφραση και αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση με συγκεκριμένους στόχους. Σε μια τέτοια προσπάθεια ο κάθε παραγωγικός τομέας πρέπει να εκπροσωπείται<...>ανάλογα με τη συνεισφορά του στο ΑΕΠ και στην απασχόληση. Παράλληλα, είναι απαραίτητη η διατήρηση και η ενδυνάμωση των επιμέρους τομεακών και κλαδικών οργανώσεων”. Επισημαίνει σε χτεσινή ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων – ΣΕΤΕ.

Στο πλαίσιο μάλιστα των παραπάνω “αδιαπραγμάτευτων αρχών” και προς αποφυγή πιθανών συγχύσεων σχετικά με τις θέσεις του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Σταύρος Ανδρεάδης, παρατηρεί και επισημαίνει τα ακόλουθα:

“Το σύνολο της κοινωνίας εκφράζεται μέσω των πολιτικών κομμάτων, που νομιμοποιούνται με την ψήφο των πολιτών, και όχι μέσω επιχειρηματικών συνδέσμων. Οι επιχειρηματικοί σύνδεσμοι εκφράζουν τις επιχειρήσεις και τις παραγωγικές δυνάμεις, που είναι μέλη τους.

Η μακρόχρονη προσφορά του ΣΕΒ στην επιχειρηματική κοινότητα ως εκπροσώπου της βιομηχανίας είναι γνωστή και σεβαστή. Σήμερα όμως, οι εξελίξεις επιβάλλουν συστράτευση όλων των παραγωγικών δυνάμεων μέσα από πρωτοβουλίες διαλόγου για διαμόρφωση κοινών θέσεων.

Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι, πέρα από τη διαφοροποίηση των επιχειρήσεων με βάση τον κλάδο δραστηριοποίησής τους, η συντριπτική πλειοψηφία των ελληνικών επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις, που απασχολούν περισσότερο από το 75% του εργατικού δυναμικού της χώρας, έχουν προφανώς δικαίωμα έκφρασης. Καμία εργοδοτική οργάνωση, όσο καλές προθέσεις και αν έχει, δεν μπορεί να εμφανίζεται ότι εκπροσωπεί την επιχειρηματικότητα στο σύνολό της χωρίς να έχει την εξουσιοδότηση για κάτι τέτοιο μέσα από διαφανείς διαδικασίες που θα έχουν προηγηθεί.

Θα ήταν ιδιαίτερα επιζήμιο σήμερα, που οι αλλαγές και ανακατατάξεις στην οικονομία επιβάλλουν την μέγιστη δυνατή συσπείρωση του συνόλου των κοινωνικών εταίρων, να αναλωθεί η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας σε έριδες και αντιπαλότητες χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο. Για το σκοπό αυτό, ο ΣΕΤΕ επαναφέρει την πρότασή του για τη δημιουργία ενός φορέα, που θα εκφράζει την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα στο σύνολό της. Ένα τέτοιο όργανο θα μπορεί να προβάλει με πολύ μεγαλύτερο κύρος και αποτελεσματικότητα τις θέσεις των ελληνικών επιχειρήσεων σε κρίσιμα θέματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, το ασφαλιστικό, οι εργασιακές σχέσεις, κλπ. Ο φορέας αυτός θα προκύψει μέσα από έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο με τη συμμετοχή όλων. Η ενότητα του επιχειρηματικού χώρου, την οποία όλοι επιθυμούμε, έχει σαν αυτονόητες προϋποθέσεις την ισοτιμία, την αμοιβαία εκτίμηση και την αλληλοκατανόηση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024