Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΕρώτηση Έλληνα Ευρωβουλευτή για το αδιάβλητο των νέων διαβατηρίων

Ερώτηση Έλληνα Ευρωβουλευτή για το αδιάβλητο των νέων διαβατηρίων

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης, με πρόσφατη γραπτή του ερώτηση προς το Συμβούλιο, ζήτησε να μάθει τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίζεται η αποτροπή φαινομένων πλαστογράφησης των ταξιδιωτικών εγγράφων…

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μανώλης Μαυρομμάτης, με πρόσφατη γραπτή του ερώτηση προς το<...> Συμβούλιο, ζήτησε να μάθει τους τρόπους με τους οποίους θα εξασφαλίζεται η αποτροπή φαινομένων πλαστογράφησης των ταξιδιωτικών εγγράφων και κυρίως των διαβατηρίων νέου τύπου.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι “η χρήση βιομετρικών δεδομένων στα διαβατήρια και σε λοιπά ταξιδιωτικά έγγραφα, που προβλέπεται από τον Κανονισμό 2252/2004 του Συμβουλίου, δεν αποτρέπουν τη δυνατότητα παραποίησης τους”. “Εξάλλου” προσθέτει, “όπως παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια και στα χαρτονομίσματα του ευρώ, παρά την αρχική διαβεβαίωση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί, τα φαινόμενα πλαστογραφίας είχαν φτάσει, κατά καιρούς, σε ανησυχητικά επίπεδα”.

Ειδικότερα, ο κανονισμός αυτός του Συμβουλίου, που δημοσιεύθηκε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης με αριθμό L385, στις 29/12/2004, προβλέπει, μεταξύ άλλων, στο παράρτημα του σειρά ελαχίστων προτύπων ασφάλειας για τα διαβατήρια και τα ταξιδιωτικά έγγραφα, που θα εκδίδονται από τα κράτη μέλη. Πιο συγκεκριμένα, τα πρότυπα αυτά αφορούν στις “τεχνικές εκτύπωσης, έκδοσης και στα υλικά”, ενώ σημειώνεται ότι για τη σελίδα όπου αναγράφονται τα στοιχεία του κατόχου “θα πρέπει να χρησιμοποιείται ένα εξειδικευμένο σύστημα προστασίας”. Επιπλέον, η προσωπογραφία του κατόχου δε θα επικολλάται πια στο διαβατήριο, αλλά θα ενσωματώνεται στο υλικό της συγκεκριμένης σελίδας.

Ο κ. Μανώλης Μαυρομμάτης, με την ερώτηση του ζητά να πληροφορηθεί τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα μέτρα θα διασφαλίσουν ουσιαστικά το αδιάβλητο των συγκεκριμένων εγγράφων, που περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ ερωτά ακόμα “εάν το διάστημα των 18 μηνών για την εναρμόνιση των κρατών μελών με τον Κανονισμό, όσον αφορά στην εικόνα του προσώπου και των 36 μηνών, όσον αφορά στα δακτυλικά αποτυπώματα, μπορεί να θεωρηθεί επαρκές για την Ε.Ε. των 450 εκατ. και πλέον κατοίκων”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024