Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΓεωργακόπουλος προς Πατέλη: Αποκλείεται να φθάσεις τον Γιαννακόπουλο!

Γεωργακόπουλος προς Πατέλη: Αποκλείεται να φθάσεις τον Γιαννακόπουλο!

Λόγια όλο σημασία ειπώθηκαν από τον υφυπουργό Τουρισμού Δημήτριο Γεωργακόπουλο κατά τη διάρκεια της τελετής ανάθεσης των καθηκόντων του νέου προέδρου του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της […]

Λόγια όλο σημασία ειπώθηκαν από τον υφυπουργό Τουρισμού Δημήτριο Γεωργακόπουλο κατά τη διάρκεια της τελετής ανάθεσης των καθηκόντων του νέου<...> προέδρου του ΕΟΤ Γιάννη Πατέλη. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας του ΕΟΤ από τον κ. Ευγένιο Γιαννακόπουλο στον κ. Γιάννη Πατέλη, εκτός από τους συνηθισμένους λόγους, ευχές, και ευχαριστίες ειπώθηκε ότι ο κ. Γιαννακόπουλος ήταν ο μακροβιότερος γενικός γραμματέας και πρόεδρος του ΕΟΤ. Στην ελπίδα του κ. Πατέλη ότι θα έχει και εκείνος μια μακροχρόνια παραμονή στον ΕΟΤ, ο κ. Δ. Γεωργακόπουλος του απάντησε όλο νόημα ότι "να τον φθάσεις αποκλείεται!", και ψύχραιμα ο κ. Πατέλης ανταπάντησε ότι "Δεν ξέρεις ποτέ… θα τελειώσω όπως τελείωνε πάντοτε ο αγαπητός φίλος Ευγένιος όλες τις συσκέψεις, 'η ζωή θα δείξει'".

Τώρα βέβαια ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με το σήριαλ των συχνών αλλαγών της πολιτικής διοίκησης του ΕΟΤ. Παρόλα αυτά ο κ. Γεωργακόπουλος ανέφερε ότι "θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Πατέλης θα συνεχίσει το έργο του κ. Γιαννακόπουλου, έτσι ώστε να φθάσουμε σε εκείνο το οποίο όλοι επιθυμούμε: σε έναν τουριστικό τομέα ο οποίος θα είναι και παραγωγικός και δημιουργικός και αναπτυξιακός και πάνω από όλα να βοηθήσει στην απορρόφηση της ανεργίας", τονίζοντας ότι αυτό θα προκύψει από την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

O κ. Γιαννακόπουλος τόνισε από την πλευρά του ότι η κυβερνητική πολιτική στον τομέα του τουρισμού απέκτησε ένα νέο θεσμικό πλαίσιο και πρόσθεσε ότι παραδίδει έναν EOT εντελώς διαφορετικό από αυτόν που παρέλαβε πριν από τρία χρόνια.

O κ. Πατέλης με τη σειρά του επεσήμανε πως προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί "τα πράγματα αμέσως συζητιούνται και αμέσως λύνονται", αναφέρθηκε στη μακρά εμπειρία του σε τουριστικές μελέτες και δήλωσε αισιόδοξος, αν και, όπως είπε, αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τον ελληνικό τουρισμό λόγω του κλίματος που επικρατεί διεθνώς. Συγκεκριμένα, αυτοπαρουσιαζόμενος ανέφερε ότι "είμαι από εκείνους που αναγνωρίζονται από τη Γενεύη σαν expert του τουρισμού, σε επιστημονικό επίπεδο. Έχω τιμηθεί με πάρα πολλά βραβεία και έχω περάσει σαν σύμβουλος ή σαν μελετητής σε μια διάρκεια 23-30 ετών και έχω συνεργασθεί με όλο τον κόσμο. Σαν σύμβουλος π.χ. στο ΠΕΠ Αττικής θυμάμαι τον κ. Καββαδά της Ν.Δ. πάρα πολύ συμπαθή, θα θυμάμαι πάντοτε τον κ. Γιαννακόπουλο, τον αγαπητό Ευγένιο, διότι συνεργαστήκαμε πάρα πολύ καλά. Έτυχε να συνεργασθώ με πάρα πολύ κόσμο και έτσι νομίζω ότι θα συνεργασθώ και με όλους σας πάρα πολύ καλά".

Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΤ είναι οικονομολόγος μηχανικός με εμπειρία στον τομέα οικονομοτεχνικών μελετών διαχείρισης και αξιολόγησης κοινοτικών προγραμμάτων και μελετών τουρισμού. Μεταξύ άλλων έχει ασχοληθεί με την αξιολόγηση των ΜΟΠ Ιταλίας, Ελλάδος και Γαλλίας (με ανάθεση από την ΕΕ) και την αξιολόγηση του Α' ΚΠΣ. Έχει επίσης αναλάβει σύμβουλος διαχείρισης του ΠΕΠ Κρήτης στο πλαίσιο του Β' ΚΠΣ, σύμβουλος διαχείρισης του ΕΟΤ για το Β' ΚΠΣ, καθώς και μελέτες για θέματα τουριστικής ανάπτυξης (γκολφ, συνεδριακός τουρισμός, ανάπτυξη περιοχών, συνεδριακό κέντρο) κλπ. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά, ομιλεί αγγλικά και γερμανικά, ενώ γνωρίζει επίσης γαλλικά και ιταλικά. Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Εμπειρογνωμόνων Τουρισμού (AIEST), έχει βραβευτεί για πολλές εργασίες του και έχει διακριθεί με τον τίτλο του "ιππότη" από την Ιταλική Δημοκρατία για την επιστημονική εργασία του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024