Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΗ Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort
Γαστρονομία

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort

Η Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα γίνεται για 4η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας, σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του ΕΟΤ και κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Το κορυφαίο γαστρονομικό γεγονός στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας θα φιλοξενήσει το Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου 2018.

Πρόκειται για τη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα, που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά από το Διεθνές Οινογαστρονομικό Κέντρο Μόσχας σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού του ΟΗΕ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ρωσίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, καθώς και άλλων κορυφαίων ρωσικών και ελληνικών επαγγελματικών οργανώσεων.

Συγκεκριμένα, στις 23 και 24 Οκτωβρίου 2018 θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων με τρεις μοναδικές “γευστικές εμπειρίες” που υπόσχονται να ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις. Μέσω της συμμετοχής του στη Ρωσική Γαστρονομική Εβδομάδα ο Όμιλος Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel, ηγέτης στο χώρο των επιχειρήσεων και του τουρισμού στην Ελλάδα, επιθυμεί να δώσει τη δυνατότητα στο κοινό να βιώσει την εμπειρία μιας γαστρονομικής καινοτομίας, που συνδυάζει γεύσεις Βορρά και Νότου και να γνωρίσει μέσα από τις δημιουργίες διακεκριμένων Ρώσων και Ελλήνων σεφ τη γαστρονομική κουλτούρα των δυο χωρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου, κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, που πρώτος οραματίστηκε τη διασύνδεση των τοπικών αγαθών με την ξενοδοχία για την προώθηση του τουρισμού στη χώρα μας, είναι από το 1998 επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα -τίτλο που διατηρεί έως σήμερα- ως επιστέγασμα της προσφοράς του στην προώθηση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο σεφ Σάκης Τζανέτος θα μαγειρέψει για το κοινό, στο συνέδριο Culinary summit “Ρωσία-Αθήνα”στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort.Το πρόγραμμα δράσεων, στο πλαίσιο της Ρωσικής Γαστρονομικής Εβδομάδας, περιλαμβάνει:

  • Δείπνο με ρωσικές γεύσεις της περιφέρειας Κρασνοντάρ και της Μόσχας: 23 και 24 Οκτωβρίου 2018, 19.00-22.00
  • Δείπνο με πιάτα που έχουν άρωμα Ρωσίας: Το δείπνο είναι με κόστος, συμπεριλαμβανομένων των ποτών. Συμμετοχή κατόπιν αίτησης.
  • Culinary summit “Ρωσία-Αθήνα”, 24 Οκτωβρίου 2018, 15.00-17.00: Συνέδριο Culinary summit “Ρωσία-Αθήνα” στο οποίο δυο γνωστοί Chef, ο Σάκης Τζανέτος, Executive Chef Cape Sounio από την Ελλάδα και ο Andrey Matiukha από την Ρωσία, θα φορέσουν τις ποδιές τους και σε ένδειξη της ελληνορωσικής φιλίας θα μαγειρέψουν για το κοινό από ένα κυρίως πιάτο τοπικής κουζίνας της χώρας του άλλου. Η όλη διαδικασία θα είναι διαδραστική με τον κεντρικό παρουσιαστή να τους ρωτά για το πιάτο της χώρας τους, τις τάσεις και τις γαστρονομικές καινοτομίες της κουζίνας τους, καθώς και τις εμπειρίες τους. Μια 5μελής επιτροπή από δύο Ρώσους και δύο Έλληνες ειδικούς στη γαστρονομία και έναν εθελοντή από το κοινό θα δοκιμάσουν τα πιάτα αποτιμώντας τα. Ολοκληρώνοντας, όλοι οι συμμετέχοντες θα γευτούν τις δύο συνταγές. Είσοδος ελεύθερη κατόπιν εγγραφής.

Κρατήσεις μέχρι τις 22 Οκτωβρίου 2018.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024
15/02/2024
14/02/2024