Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚαθορισμός ανταλλάγματος για παραχώρηση αιγιαλού το 2014
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος

Καθορισμός ανταλλάγματος για παραχώρηση αιγιαλού το 2014

Εάν κάποιο ξενοδοχείο δεν υποβάλλει τιμές το 2014 προς έγκριση στο ΞΕΕ, τότε το αντάλλαγμα για παραχώρηση αιγιαλού θα υπολογιστεί βάσει των εγκεκριμένων τιμών του 2013 προσαυξημένων κατά 3%. Εάν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες τιμές και το 2013, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και ίσως το ξενοδοχείο κληθεί να πληρώσει υψηλό αντάλλαγμα.

Το Ξενοδοχιακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ) ενημερώνει τα μέλη του ότι στο Σχέδιο Νόμου που έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Τουρισμού για την “Αναδιοργάνωση του Υπουργείου Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών κ.λπ.”, υπάρχει διάταξη βάσει της οποίας προβλέπεται ότι το αντάλλαγμα για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας, πλην τουριστικών δημοσίων κτημάτων (Τ.Δ.Κ.), σε όμορα κύρια τουριστικά καταλύματα θα υπολογιστεί για το έτος 2014 από τον πολλαπλασιασμό του ενός τετάρτου (1/4) της μέσης τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού, χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος επί τον αριθμό των κλινών και χωρίς να ελέγχεται η ύπαρξη δυσαναλογίας σε σχέση με το ποσό που προκύπτει βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής.

Εάν κάποιο ξενοδοχείο δεν υποβάλλει τιμές το 2014 προς έγκριση στο ΞΕΕ, τότε το αντάλλαγμα θα υπολογιστεί βάσει των εγκεκριμένων τιμών του 2013 προσαυξημένων κατά 3%. Εάν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες τιμές και το 2013, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και ίσως το ξενοδοχείο κληθεί να πληρώσει υψηλό αντάλλαγμα βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής, όπως τις καθορίζει ο Δήμος.

Για το λόγο αυτό εφιστά την προσοχή των παραθαλάσσιων ξενοδοχείων να υποβάλλουν το συντομότερο δυνατό τις τιμές τους στο ΞΕΕ για έγκριση, για να αποφύγουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024