Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΚλείνουν τα εποχικά καταλύματα – τι γίνεται με τα συνεχούς λειτουργίας; Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την απόφαση
Ξενοδοχία

Κλείνουν τα εποχικά καταλύματα – τι γίνεται με τα συνεχούς λειτουργίας; Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει την απόφαση

Κλείνουν τα εποχικά καταλύματα, αλλά παραμένουν ανοικτά εκείνα της συνεχούς λειτουργίας. Άγνωστο τι θα γίνει με τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης (τύπου Airbnb).

Με ΦΕΚ που εκδόθηκε χθες το βράδυ, Σάββατο 14 Μαρτίου 2020, αποφασίστηκε η επιβολή του μέτρου προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των εποχικών καταλυμάτων από σήμερα 15 Μαρτίου 2020, και μέχρι τις 30 Απριλίου 2020, ενώ τα ίδια καταλύματα που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις 23 Μαρτίου 2020.

Αυτή η απόφαση θέτει τα εν λόγω καταλύματα στους προστατευτικούς νόμους που θα ακολουθήσουν μετά την κατάπαυση των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του COVID-19. Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι τι θα γίνει με τα καταλύματα συνεχούς λειτουργίας που είναι στην πραγματικότητα κλειστά ή υπολειτουργούν και αφήνοντάς τα ανοικτά η κυβέρνηση ΔΕΝ τα εντάσσει τους προστατευτικούς νόμους που θα ακολουθήσουν – και έτσι τους αποκλείει τη βοήθεια.

Γνωρίζουμε ότι ένα τεράστιο μέρος της εργασίας των ξενοδοχείων αυτών στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε μικρότερες περιοχές ουσιαστικά αυτό το χρονικό διάστημα “δούλευαν” με συνέδρια και εκδρομές που έχουν ήδη απαγορευθεί. Είναι αυτό ικανό για να τα εντάξει στους προστατευτικούς νόμους;

Επίσης, άγνωστο παραμένει το τι θα ισχύσει για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης τύπου Airbnb που και πολυάριθμα είναι, και, σίγουρα, περισσότερο ανεξέλεγκτα.

Με δήλωσή του ο κ. Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρει: “Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση. Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, έχουμε τονίσει ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί, αποφασιστικοί και έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις.

Πάνω από όλα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν, να έχουμε αντανακλαστικά, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επόμενη ημέρα.

Ότι σήμερα φαίνεται σκληρό, αύριο μπορεί να είναι σωτήριο. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο ευθύνης”.

Τις επόμενες μέρες αναμένουμε και άλλες ‘γεναίές’ αποφάσεις από την Κυβέρνηση.

Την απόφαση υπογράφουν οι υπουργοί:

  • Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνης Γεωργιάδης
  • Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδης
  • Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Ιωάννης Βρούτσης
  • Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος
  • Υγείας κ. Βασίλειος Κικίλιας

2020 03 14 Φεκ b 857 Απαγόρευση Λειτουργίας Καταλυμάτων

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024