Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΜέτρα μόνο υπέρ των μεγαλοξενοδόχων τα ανακοινωθέντα, υποστηρίζει το ΚΚΕ
Καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους να αντιπαλέψουν

Μέτρα μόνο υπέρ των μεγαλοξενοδόχων τα ανακοινωθέντα, υποστηρίζει το ΚΚΕ

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του, το Κομουνιστικό Κόμμα τονίζει ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση […]

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον τουρισμό βρέθηκαν στο επίκεντρο της κριτικής του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή<...> του, το Κομουνιστικό Κόμμα τονίζει ότι τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ενισχύουν τους μεγαλοξενοδόχους και καλεί τους υπαλλήλους να αντιδράσουν. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει: “Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός για τον τουρισμό είναι μέτρα προκλητικής ενίσχυσης των μεγαλοξενοδόχων από χρήματα των εργαζομένων και σε βάρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Η κυβέρνηση μετατρέπει το πενιχρό επίδομα ανεργίας που λάμβαναν έως τώρα σε επίδομα ενίσχυσης των ξενοδόχων.

Δίνει νέα κίνητρα και `ζεστό χρήμα`, όταν οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο ξενοδοχειακές – τουριστικές επιχειρήσεις, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2008 είχαν αύξηση των κερδών 60%, όταν προκλητικά και οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τους έχουν χρηματοδοτήσει γενναιόδωρα από τους κρατικούς προϋπολογισμούς και από τα κοινοτικά κονδύλια”.

Τέλος, το ΚΚΕ καλεί τους ξενοδοχοϋπάλληλους και τους αυτοαπασχολούμενους, συνολικά τους εργαζόμενους, να αντιπαλέψουν αυτά τα μέτρα: “Μέτρα για τους ξενοδοχοϋπάλληλους τώρα. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ και πλήρη κοινωνική ασφάλιση, για όσο διάστημα είναι άνεργοι. Ούτε ένα ευρώ των εργαζομένων στα ταμεία των μεγάλων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού. Οι διακοπές και ο τουρισμός είναι δικαίωμα και ανάγκη όλων των εργαζομένων και της νεολαίας, και για να ικανοποιηθεί χρειάζεται πραγματική αύξηση στους μισθούς, πραγματικά κοινωνικός τουρισμός με ευθύνη του κράτους. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Το κεφάλαιο να πληρώσει την κρίση από τα συσσωρευμένα κέρδη του”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024