Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜήνυμα της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης για την 11η Σεπτεμβρίου

Μήνυμα της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης για την 11η Σεπτεμβρίου

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή επέτειο για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έστειλε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης, που υπογράφεται από τον […]

Μήνυμα με αφορμή τη σημερινή επέτειο για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 έστειλε η Ένωση Τουριστικών Γραφείων<...> Μακεδονίας – Θράκης, που υπογράφεται από τον πρόεδρο της κ. Παναγιώτη Μπαμίδη, τονίζοντας τις συνέπειες αυτού του γεγονότος.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει ότι: ‘Ένας χρόνος πέρασε από το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και οι επιπτώσεις που αυτό επέφερε στις αερομεταφορές, στα ξενοδοχεία αλλά και σε όλο τον τουριστικό κλάδο γενικά, είναι τρομερές. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά ένα μέσο μαζικής μεταφοράς χρησιμοποιήθηκε ως όπλο μαζικής καταστροφής.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με τις φοβερές εικόνες που μετέδιδαν και οι στρατιωτικές κινήσεις κατά της τρομοκρατίας επέδρασαν αρνητικά στην ψυχολογία των επιβατών και βοήθησαν στην μείωση των ταξιδιών σε παγκόσμια κλίμακα. Μετά το κτύπημα και εξ αιτίας αυτού, όχι μόνον μειώθηκαν τα ταξίδια αλλά παρουσιάσθηκε και μια μεταστροφή στις συνήθεις των ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες προτιμούν γνωστούς και κοντινούς προορισμούς χρησιμοποιώντας, ως επί το πλείστον, ατομικά και όχι μαζικά μέσα μεταφοράς και κυρίως το αεροπλάνο.

Οι συνέπειες της διαμορφωθείσας κατάστασης μετά το κτύπημα, σε συνδυασμό με την δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών χωρών του κόσμου, ακόμη και σήμερα υφίστανται και σύμφωνα με ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το τι θα γίνει ακόμη και στο άμεσο μέλλον.

Ωστόσο αισιοδοξία προκαλεί το ότι σήμερα τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η μείωση στα ταξίδια εξομαλύνεται καθώς περνά ο καιρός και το κοινό δείχνει να ξεπερνά το αρχικό σοκ και τους ενδοιασμούς για την χρήση της αερομεταφοράς.

Ανάγκη υπάρχει οι επιχειρήσεις μας να προσαρμοσθούν στην νέα κατάσταση και μειώνοντας τα έξοδα τους να προσπαθήσουν να ισορροπήσουν τις απώλειες που προκαλεί η μειωμένη ζήτηση.

Η ένωση μας με την ευκαιρία της μαύρης επετείου εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων και εύχεται όλες οι κυβερνήσεις του κόσμου σε συνεργασία να προσπαθήσουν να εξαλείψουν από τον πλανήτη τους λόγους που οδηγούν συνανθρώπους μας σε τρομοκρατικές ενέργειες”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024