Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς η Πάτμος

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς η Πάτμος

Σύμφωνα με απόφαση της 23ης συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο εγκρίθηκε η εγγραφή της Χώρας Πάτμου μαζί με την Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και του Σπηλαίου […]

Σύμφωνα με απόφαση της 23ης συνόδου της Επιτροπής Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο εγκρίθηκε η εγγραφή της Χώρας Πάτμου μαζί με την<...> Μονή του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως στον κατάλογο Μνημείων της Παγκόσμιας Κληρονομιάς στην Ουνέσκο.
Έτσι ολόκληρος ο οικισμός του νησιού χαρακτηρίζεται διατηρητέο οικιστικό σύνολο και κάθε παρέμβαση θα πρέπει να τυγχάνει της έγκρισης της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, απαγορεύοντας έτσι τις τυχόν αυθαιρεσίες.
Η διάκριση αυτή ήταν το αποτέλεσμα της πολύ καλής συνεργασίας του Δήμου Πατμίων και της εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθώς επίσης και της αμέριστης συμπαράστασης του Καθηγούμενου της Μονής και δημιουργεί αυξημένο αίσθημα ευθύνης στο δύσκολο έργο της προστασίας και διατήρησης με ταυτόχρονη συγκράτηση και εξυπηρέτηση των κατοίκων μέσα σε ένα ιστορικό και διατηρητέο οικιστικό σύνολο.
Ο απεσταλμένος εμπειρογνώμονας του Icomos κ. Herd Stove μετέφερε στα γνωμοδοτικά όργανα της Ουνέσκο το κλίμα φιλοξενίας που κυριαρχεί στο νησί όπως επίσης και την προοπτική διατήρησης και σύγχρονης διαχείρισης του μνημειακού οικιστικού συνόλου που αποτελεί προσπάθεια του δήμου με αποτέλεσμα την επιτυχή έκβαση της αίτησης που είχε υποβάλει ο Δήμος Χώρας Πάτμο<.>υ μαζί με την Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και του Σπηλαίου της Αποκαλύψεως.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024