Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝαυτιλιακά θέματα στο επίκεντρο συζήτησης Κεφαλογιάννη – Δήμα

Ναυτιλιακά θέματα στο επίκεντρο συζήτησης Κεφαλογιάννη – Δήμα

Θέματα που σχετίζονται με διάφορες πτυχές της ναυτιλιακής δραστηριότητας, όπως είναι μεταξύ άλλων οι μεταφορές, το περιβάλλον, η απασχόληση και η ενέργεια, ο θαλάσσιος τουρισμός και η βιομηχανία συζήτησαν πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Σταύρος Δήμας, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, καθώς…

Θέματα που σχετίζονται με διάφορες πτυχές της ναυτιλιακής δραστηριότητας, όπως είναι μεταξύ άλλων οι μεταφορές, το περιβάλλον, η απασχόληση και η ενέργεια,<...>ο θαλάσσιος τουρισμός και η βιομηχανία συζήτησαν πριν λίγες μέρες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο Έλληνας Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κ. Σταύρος Δήμας, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, κ. Γεώργιος Βλάχος, καθώς επίσης και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και κατά τη διάρκεια της συζήτησαν:


  • Για την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσον αφορά στη σύνταξη και παρουσίαση εντός του Α΄ εξαμήνου του 2006, της Πράσινης Βίβλου για μια μελλοντική Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Πολιτική.
  • Για την προετοιμασία και την ετοιμότητα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας να συμμετέχει στις διαδικασίες κατάρτισης και επεξεργασίας της Πράσινης Βίβλου, προκειμένου να προωθηθούν οι ελληνικές θέσεις σε ζωτικά θέματα της ελληνικής ναυτιλίας.

  • Για τις εξελίξεις θεμάτων ναυτιλιακού ενδιαφέροντος και ειδικότερα σε σχέση με την Προστασία Θαλασσίου Περιβάλλοντος, που συζητούνται αυτή την περίοδο στα διεθνή fora (I.M.O., Ευρωπαϊκή Επιτροπή).


Επίσης, με απόφαση του ΥΕΝ, θα συσταθεί ομάδα εργασίας υπό την προεδρία του Γ.Γ. του ΥΕΝ καθηγητή, κ. Ιωάννη Τζωάννου, στην οποία θα συμμετέχουν Υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμόδιων Υπουργείων, έργο της οποίας θα είναι η εξέταση των θεμάτων και η έγκαιρη διαμόρφωση και υποβολή των ελληνικών θέσεων στην αρμόδια επιτροπή επεξεργασίας της Πράσινης Βίβλου.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμας ευχαρίστησε τον κ. Κεφαλογιάννη, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου για τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και της ποιότητας των ελληνικών θαλασσών και παραλιών, με αποτέλεσμα η χώρα μας να ανακηρυχθεί πρωτοπόρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την απονομή μεγάλου αριθμού `γαλάζιων σημαιών`.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024