Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΝΔ: H Κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός στα νησιά
Τουριστική πολιτική

ΝΔ: H Κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός στα νησιά

Άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθούν visa centers, προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών από την Τουρκία.

Ο τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:
 
“Η αδυναμία παράτασης του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων (visa) σε πολίτες τρίτων χωρών από τα τουρκικά παράλια, αποτελεί μία ακόμα δυσμενή εξέλιξη για τον τουρισμό στα νησιά του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου και ιδιαίτερα σε αυτά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιβάρυνε με τη διαχείρισή της στο μεταναστευτικό.

Η εξέλιξη αυτή – όπως και τόσες άλλες – συλλαμβάνει ανέτοιμη την Κυβέρνηση.

Άμεσα θα πρέπει να δημιουργηθούν visa centers, προκειμένου να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η διαδικασία χορήγησης θεωρήσεων σε πολίτες τρίτων χωρών από την Τουρκία.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η Κυβέρνηση δεν έχει συνειδητοποιήσει το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουρισμός στα νησιά. Είναι ανίκανη να διαπραγματευτεί και να φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα.

Άλλωστε, ουδέποτε η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα διέθετε σχέδιο για να αντιμετωπίσει τις συνέπειες από το μεταναστευτικό στον τουρισμό των νησιών μας.

Εδώ και δύο χρόνια δεν έχουν κοστολογηθεί οι συνέπειες στον τουρισμό των νησιών του Βορείου και Νοτίου Αιγαίου από τις ανεδαφικές και ως εκ τούτου, αποτυχημένες πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το Υπουργείο Τουρισμού δεν είναι σε θέση να διαμορφώσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής, διαφήμισης και ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος στα νησιά, που υπέστησαν τις αρνητικές συνέπειες του μεταναστευτικού”.

Ακόμη, ο κ. Κόνσολας με γραπτή, αυτήν τη φορά, επαναφέρει το ζήτημα έλλειψης επεξεργασίας των στοιχείων για τις αφίξεις. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει δύο φορές Επίκαιρη Ερώτηση, αλλά η συζήτησή τους στην Ολομέλεια της Βουλής δεν πραγματοποιήθηκε.

Σε δήλωσή του, ο τομεάρχης Τουρισμού της Ν.Δ, επισημαίνει: “Το Υπουργείο Τουρισμού δεν θα αποφύγει τη συζήτηση και θα αναγκαστεί να συζητήσει σοβαρά για την έλλειψη επεξεργασίας των στοιχείων για τις αφίξεις που δημιουργούν ψευδείς και παραπλανητικές εικόνες για τον τουρισμό μας.

Εφόσον η υπουργός Τουρισμού δήλωσε δύο φορές αδυναμία να συζητηθεί η Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή, κατέθεσα γραπτή Ερώτηση. Τα στατιστικά στοιχεία για τις αφίξεις δεν προσφέρονται για ‘δημιουργική λογιστική’ και για πολιτικές σκοπιμότητες. Αντίθετα, πρέπει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια.

Δεν υπάρχει  δευτερογενής και εξειδικευμένη επεξεργασία των στοιχείων των αφίξεων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προσμετρώνται στους τουρίστες Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό αλλά και κάτοικοι γειτονικών χωρών που επισκέπτονται για λίγες ώρες την Ελλάδα ή ακόμα και… οδηγοί φορτηγών.

Η Τράπεζα της Ελλάδας ορθώς καταγράφει τα στοιχεία για τον αριθμό των αφίξεων και για τα έσοδα, αλλά υπάρχει έλλειψη ενός θεσμικού και εξειδικευμένου οργάνου, που θα επεξεργάζεται αυτά τα στοιχεία, ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου για τον τουρισμό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024