Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήΝέα πρωτοβουλία στήριξης του ΣΔΞΑ στα στελέχη ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής
Ξενοδοχία

Νέα πρωτοβουλία στήριξης του ΣΔΞΑ στα στελέχη ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής

Στοχευμένη συνεργασία του ΣΔΞΑ με την AG ADVENT, με κοινό στόχο τη στήριξη των διευθυντών και στελεχών ξενοδοχείων στον αγώνα κατά της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Δωρεάν υποστηρικτικά webinars πάνω στα ζητήματα εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Παρακολουθώντας από την πρώτη στιγμή τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που βιώνει ο κλάδος του ελληνικού τουρισμού εξαιτίας της πανδημίας COVID-19, ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής (ΣΔΞΑ) πήρε την πρωτοβουλία, να ξεκινήσει μία αποτελεσματική και αδιάκοπη στήριξη στους διευθυντές και τα στελέχη των ξενοδοχείων Αθηνών – Αττικής. Για το λόγο αυτό, ο ΣΔΞΑ προχώρησε σε μια ισχυρή συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό και το τμήμα αντιμετώπισης βιολογικών κινδύνων της AG ADVENT, που είναι εξειδικευμένη εταιρεία στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, εκπαίδευσης και ανάπτυξης συστημάτων διαχείρισης ρίσκου στον κλάδο των ξενοδοχείων, της μαζικής εστίασης, των τροφίμων και ποτών.

Κοινός στόχος της σύμπραξης αυτής, είναι η σωστή κατεύθυνση για μία περισσότερο ασφαλή και σωστή προετοιμασία των επιχειρήσεων για την επόμενη ημέρα.  Λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο πλήγμα που έχει υποστεί ο κλάδος, ο ΣΔΞΑ αποφάσισε να παρέχει όλα τα webinars δωρεάν, μία ενέργεια που συμβαίνει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο και μάλιστα τόσο απαιτητικό πεδίο.

Εστιάζοντας στην πρακτική εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα πρώτα διαδικτυακά προγράμματα ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας, ενώ συνεχίστηκαν για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο. Βασική ομιλήτρια ήταν η κα Αγνή Χριστίδου, διευθύντρια του ΞΕΕ, η οποία συντέλεσε καταλυτικά, ώστε όλα τα  ξενοδοχεία-μέλη του συλλόγου να λάβουν τις καταλληλότερες οδηγίες για την ομαλή επαναλειτουργία τους.
 
Ειδικότερα, η ομάδα της AG ADVEΝT υπό την επίβλεψη του διευθύνοντος συμβούλου, κ. Νίκου Γδοντέλη, εξέτασε αρχικά ζητήματα πρακτικής εφαρμογής των νέων υγειονομικών κανόνων (χρήση μάσκας, ειδικός ρουχισμός, καθαρισμός) από τις πρώτες ημέρες που ίσχυσε η
ΚΥΑ1881/29.5.20 και στη συνέχεια στα μέσα Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε webinar με ανασκόπηση των δεδομένων των πρώτων 5 εβδομάδων λειτουργίας των ξενοδοχείων και προτάσεων για βελτίωση συνθηκών εργασίας κατά την εφαρμογή των μέτρων, την εξοικονόμηση κόστους, την περιβαλλοντική προστασία, την καλύτερη διασφάλιση υγείας προσωπικού, την καλύτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες παρά τα μέτρα, κ.λπ. Τέλος, τα webinars με τη βοήθεια και τεχνογνωσία του επιστημονικού συνεργάτη AG ADVENT προσέφεραν λεπτομερή καταγραφή  παρατηρήσεων και κρίσιμων συμπερασμάτων που συλλέχθηκαν από την πρώτη περίοδο της επανεκκίνησης του τουρισμού, προκειμένου οι επιχειρήσεις να είναι καλυμμένες σε ελέγχους και νομικές απαιτήσεις δημοσίων φορέων, πελατών, αλλά και προσωπικού. Οι διαδικτυακές αυτές συναντήσεις αποτέλεσαν σημείο αναφοράς και βήμα για πολλούς συναδέλφους διευθυντές.

Ο ΣΔΞΑ, θεωρώντας χρέος του να συμβάλει στην προώθηση όλης αυτής της χρήσιμης γνώσης, απέστειλε στο ΞΕΕ με τη βοήθεια του επιστημονικού του συνεργάτη, μια σειρά από προτάσεις βελτίωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προκειμένου να καταστούν πιο λειτουργικές οι προδιαγραφές τους, χωρίς όμως εκπτώσεις στα θέματα προστασίας της δημόσιας υγείας. Τόσο ο ΣΔΞΑ, όσο και η AG ADVENT ως σταθερός επιστημονικός συνεργάτης της δράσης αυτής ανακοινώνουν την έναρξη του νέου κύκλου webinars το επερχόμενο Φθινόπωρο.

Ο κ. Δημήτρης Κάκαρης, πρόεδρος του  ΣΔΞΑ και γενικός διευθυντής των AKS Hotels σχολίασε σχετικά: “Σε αυτούς τους δύσκολους και πρωτόγνωρους καιρούς που βιώνουμε ο ΣΔΞΑ προσπαθεί να βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων διευθυντών και να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές υγειονομικό πλαίσιο λειτουργίας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες με ευελιξία και προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα λαμβάνοντας υπόψη και τις ανάγκες του προσωπικού και των πελατών για μία ασφαλή και υγιεινή λειτουργία των ξενοδοχείων. Σε αυτή την προσπάθεια βασικός αρωγός είναι η εταιρεία AG ADVENT με το κ. Νίκου Γδοντέλη, διευθύνοντα σύμβουλο. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κα Αγνή Χριστίδου διευθύντρια του ΞΕΕ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας”.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΞΕΕ δήλωσε: “Η περίοδος της πανδημίας συνιστά για τα ξενοδοχεία μεγάλη δοκιμασία ευθύνης, ετοιμότητας και υγειονομικής συγκρότησης. Η δυνατότητα επικοινωνίας με τον ΣΔΞΑ, όπως και με τους υπόλοιπους συλλόγους διευθυντών ξενοδοχείων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, μας καθιστά κοινωνούς των προβλημάτων εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων, προτάσεων
βελτίωσής τους, αλλά και θεμάτων ευρύτερου προβληματισμού από επαγγελματίες υψηλών καθηκόντων, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή μάχης για την προάσπιση του προσώπου της ελληνικής ξενοδοχίας σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον”.

Ο κ. Γδοντέλης είπε: “Είδαμε στην πρωτοβουλία του ΣΔΞΑ την αγνή θέληση για υποστήριξη των συνάδελφων διευθυντών. Βλέπαμε την αγωνία των διευθυντών, αλλά και τον δυναμισμό του Έλληνα διευθυντή ξενοδοχείου που βρίσκεται στο τιμόνι αυτή την εποχή και θελήσαμε να βοηθήσουμε. Έχοντας την εμπειρία των δικών μας πρωτοβουλιών όπως του POSI SHIELD και του ‘Ασφαλώς Ανοιχτά’ και συνεργασία με πολλά ξενοδοχεία για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και την επαναλειτουργία τους, η ομάδα της AG ADVENT αποτύπωσε και μοιράστηκε με τον ΣΔΞΑ και το ΞΕΕ, σημεία – προτάσεις βελτίωσης του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου. Πιστεύουμε στην συνεργασία ξενοδόχων, διευθυντών ξενοδοχείων, κλαδικών φορέων και επιστημόνων. Εργαζόμαστε στην βάση της ειλικρινούς ανταλλαγής εμπειρίας για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτόν τον κάβο. Ευχαριστούμε θερμά τον ΣΔΞΑ και τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κάκαρη για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία του”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024