Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΟι tour operators ζητούν συγνώμη και ο ΕΟΤ δηλώνει ότι θα προασπίσει τον ελληνικό τουρισμό

Οι tour operators ζητούν συγνώμη και ο ΕΟΤ δηλώνει ότι θα προασπίσει τον ελληνικό τουρισμό

Η Ελλάδα θα προστατεύσει με θάρρος την τουριστική της ποιότητα και ταυτότητα, καθώς και τους ευσυνείδητους επαγγελματίες ΤΟ`s. Η Ελλάδα θα αντισταθεί στους ΤΟ`s που πωλούν τουριστικά πακέτα σε εξευτελιστικές τιμές

Η Ελλάδα θα προστατεύσει με θάρρος την τουριστική της ποιότητα και ταυτότητα, καθώς και<...> τους ευσυνείδητους επαγγελματίες ΤΟ`s. Η Ελλάδα θα αντισταθεί στους ΤΟ`s που πωλούν τουριστικά πακέτα σε εξευτελιστικές τιμές και προσελκύουν τουρίστες που, ενώ δεν προσφέρουν σημαντικά οφέλη, προκαλούν προβλήματα, τονίζει ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Ι. Πατέλλης, σε απάντηση στις νέες επιστολές του “Club 18-30”, που εκ νέου ζητούν συγγνώμη για τα γνωστά μεμονωμένα, αλλά επαναλαμβανόμενα, γεγονότα στο Φαληράκι, Κάβο κλπ. Ως γνωστόν, στην έντονη γραπτή διαμαρτυρία της 23ης Ιουλίου, του Πρόεδρου του Ε.Ο.Τ. προς τον Πρόεδρο των Tour Operators Αγγλίας (ABTA), ο Πρόεδρος της ΑΒΤΑ απήντησε και ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά των Βρετανών τουριστών, όπως επίσης και απέστειλε ανάλογη δήλωση του Club 18-30.

Με νέα του επιστολή που έστειλε ο ΕΟΤ στις 30 Ιουλίου, το Club 18-30 ζήτησε εκ νέου συγγνώμη και “απολογείται” για τα συμβάντα. Οι διαμαρτυρίες του ΕΟΤ απασχόλησαν και την εδώ Βρετανική Πρεσβεία, που με ανάλογη επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΟΤ, 1 Αυγούστου 2003, εκφράζουν την απεριόριστη κατανόηση και έμμεσα καταδικάζουν τη συμπεριφορά των βρετανών τουριστών.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, στοχεύοντας στον ποιοτικό τουρισμό, δηλώνει ότι καταδικάζει τα απαράδεκτα αυτά γεγονότα και ότι “δεν πρόκειται να ανεχθεί περαιτέρω όμως τη διάθεση ορισμένων Tour Operators. Δεν έχει σκοπό να αφήσει το Club 18-30 που ανήκει στην Thomas Cook, ή άλλους Tour Operators, επειδή αύξησαν τις πωλήσεις του κατά 20 – 30%, μετά από τα επεισόδια στον Κάβο, να καταστρέψουν την εικόνα του τουριστικού προϊόντος της χώρας, ούτε την προσπάθεια για την ανάδειξη του ποιοτικού και πολυπολιτισμικού τουρισμού. Ούτε θα πρέπει να συνεχίσουν τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία να κάνουν live εκπομπές σε καλωδιακά κανάλια της Βρετανίας, αυξάνοντας την τηλεθέαση και ακροαματικότητά τους”.

Πέρα από τις επιστολές συγγνώμης και παραδοχής, θα πρέπει έμπρακτα οι υπεύθυνοι Τ.Ο. που φέρουν αυτόν τον τουρισμό να το αποδείξουν. Ο ΕΟΤ έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον όχι να προσελκύσει περισσότερο μαζικό τουρισμό, αλλά να διαφοροποιήσει το προϊόν και να το εμπλουτίσει με νέα ποιοτικά στοιχεία και φυσικά να παραμείνει ανταγωνιστική, καταλήγει η ανακοίνωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024