Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΠ. Γερουλάνος προς ξενοδόχους: Μην υπογράψετε στις αξιώσεις της TUI για συναλλαγές σε δραχμή
TUI: Προστατεύουμε τους εαυτούς μας για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη

Π. Γερουλάνος προς ξενοδόχους: Μην υπογράψετε στις αξιώσεις της TUI για συναλλαγές σε δραχμή

Αρνητικός στην υπογραφή των Ελλήνων ξενοδόχων στα συμβόλαιά τους με την TUI για το 2012 δήλωσε στην WTM ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού.

Ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος ζήτησε χθες από τους Έλληνες ξενοδόχους να μη δεχθούν την απαίτηση της TUI Nordic να υπογράψουν πρόσθετη πράξη στα ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαιά τους για το 2012, βάσει της οποίας τα ποσά που αναγράφονται θα είναι και σε δραχμές. Τη δήλωση αυτή έκανε κατά την παρουσία του σε συνέντευξη Τύπου κατά τη διεθνή έκθεση World Travel Market, στο Λονδίνο. Ο υπουργός έφυγε χθες εσπευσμένα από την World Travel Market και, κατά συνέπεια δεν παρέστη στην εκδήλωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ).

Υπενθυμίζεται ότι η επιστολή της TUI αναφέρει χαρακτηριστικά: “Εάν το ευρώ δε θα είναι πλέον το νόμισμα (συναλλαγών)… η TUI έχει το δικαίωμα να καταβάλει το ποσό των χρημάτων στο νέο νόμισμα. Η συναλλαγματική ισοτιμία πρέπει να γίνεται με τη συναλλαγματική ισοτιμία που έθεσε η (ελληνική) κυβέρνηση”.

Ο εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού οργανισμού Robin Zimmermann επιβεβαίωσε την επιστολή που είχε σταλεί στην ξενοδόχους, λέγοντας: “Ως υπεύθυνος της εταιρείας, θα πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδα από την ευρωζώνη”.

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στην World Travel Market, στο Λονδίνο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024