Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαντουριστική διαμαρτυρία του κλάδου του τουρισμού

Παντουριστική διαμαρτυρία του κλάδου του τουρισμού

Σε μια ιστορική όπως χαρακτηρίστηκε Παντουριστική συνάθροιση, όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις του κλάδου των πάσης φύσεως τουριστικών γραφείων [tour operators, incoming, ourgoing, ticketing], επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, ναυτικών πρακτόρων […]

Σε μια ιστορική όπως χαρακτηρίστηκε Παντουριστική συνάθροιση, όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς και οργανώσεις του κλάδου των<...> πάσης φύσεως τουριστικών γραφείων [tour operators, incoming, ourgoing, ticketing], επιχειρήσεων τουριστικών λεωφορείων, ναυτικών πρακτόρων & yachting, συναντήθηκαν προχθές προκειμένου να συζητήσουν την ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 και την εξοργιστική, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν οι σύνεδροι, αδιαφορία, που έχουν επιδείξει οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς που χειρίζονται τον τουρισμό, για την επίλυση ζωτικών και χρονιζόντων προβλημάτων του κλάδου.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Πούλμαν (ΓΠΟΠ), η Ομοσπονδία Τουρισμού Βορείου Ελλάδος (ΟΤΒΕ), η Πανελλήνια Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων Αερομεταφορών (ΠΕΤΑΓΑ), ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (ΣΕΠΟΣ) και εκπρόσωποι άλλων πρωτοβάθμιων συλλογικών οργάνων. Ομόφωνα αποφασίστηκε να απαιτήσει ο κλάδος την άμεση επίλυση των βασικών προβλημάτων. Όλοι οι εκπρόσωποι θεωρούν εμπαιγμό τη στάση της πολιτείας και την άρνηση των δίκαιων αιτημάτων του κλάδου.

Οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών ενώσεων κατέληξαν και συνυπέγραψαν 'τουριστικό μανιφέστο' και δήλωσαν ανυποχώρητοι διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων τους και αποφασισμένοι να την επιδιώξουν με οποιοδήποτε μέσο και θυσίες θα απαιτηθούν, δεδομένου ότι η κατάσταση στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν, βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Τα θέματα, την άμεση επίλυση των οποίων απαιτούν οι εκπρόσωποι των τουριστικών φορέων, είναι: Παράταση απόδοσης ΦΠΑ και εισφορών ΙΚΑ και ΤΑΝΠΥ, καθώς και λοιπών δόσεων εισοδήματος και άλλων φορολογικών αντικειμένων.
Επιδότηση της απασχόλησης εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού, προκειμένου να αποφευχθούν απολύσεις που θα επιβαρύνουν την ανεργία, θέμα που δημιουργήθηκε μετά τις συνέπειες από το τρομοκρατικό κτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.
Πρόβλεψη για την αντιμετώπιση των επισφαλειών από απαιτήσεις ticketing & εξειδικευμένων μεγάλων απωλειών (πτωχεύσεις κτλ) πέραν της συλλήβδην πρόβλεψης.
Νομοθετική κατοχύρωση των τουριστικών λεωφορείων με σοβαρές ενισχύσεις [αντίστοιχη προς αυτή των υπεραστικών ΚΤΕΛ] δεδομένου του αποκλεισμού των από το Γ΄ΚΠΣ και τον αναπτυξιακό νόμο, σύμφωνα με σχετική έγγραφη υπόσχεση του πρώην Υπουργού Ανάπτυξης. Επανακαθορισμό της οριοθέτησης του μεταφορικού έργου των τουριστικών λεωφορείων σε σχέση με τα ΚΤΕΛ στα πλαίσια του Ν.2446/96 που κατ΄ ουσία και ως μη όφειλε, κατέστη ανενεργός.
Ίδρυση Διεύθυνσης των τουριστικών μεταφορών στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για την οποία ο ίδιος πρώην Υπουργός Ανάπτυξης εγγράφως είχε δεσμευτεί.
Επανίδρυση κεντρικής Διεύθυνσης εποπτείας των τουριστικών γραφείων, για το ίδιο μεταβατικό διάστημα που προβλέφτηκε αντίστοιχα για τα ξενοδοχεία.
Μείωση των τελών ελλιμενισμού των σκαφών στις μαρίνες, η αύξηση των οποίων σε μια δεκαετία έχει φτάσει το ποσοστό 827%, ενώ ο αντίστοιχος πληθωρισμός δεν ξεπερνά το ποσοστό 177%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Πάγωμα των τιμών εισόδου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους, που σε αντίθετη περίπτωση θα ανατρέψει τις συμφωνίες που ήδη έχουν υπογραφεί με τους tour operators του εξωτερικού υπό τις παρούσες συνθήκες και θα καταστήσει το τουριστικό πακέτο μη ανταγωνιστικό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024