Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου

Μετά από μακρόχρονη θητεία στη θέση του προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, ο κ. Τσαμπίκος Μοσχάτος παραιτήθηκε τη Δευτέρα, εκφράζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό -όπως αναφέρει η τοπική […]

Μετά από μακρόχρονη θητεία στη θέση του προέδρου της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, ο κ. Τσαμπίκος Μοσχάτος παραιτήθηκε τη Δευτέρα<...>, εκφράζοντας έτσι με τον τρόπο αυτό -όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα 'Ροδιακή'- την έντονη δυσφορία και αγανάκτησή του σε σχέση με την αδιαφορία του κλάδου του, αλλά και την αδυναμία αντίστοιχα των υπολοίπων τοπικών φορέων και αρχών της Ρόδου να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα χρόνια προβλήματα στον τουρισμό.

Ο κ. Μοσχάτος, με μια επιστολή την οποία απέστειλε στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου, αναφέρει συνοπτικά τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει μια τέτοια απόφαση και επισημαίνει ότι η αδιαφορία όλων μας έναντι των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ρόδος, είναι ότι χειρότερο και καταστροφικό μπορεί να προκύψει για αυτό τον τόπο. Σε συνέντευξή του στη "Ροδιακή" ο κ. Μοσχάτος, επισήμανε μεταξύ των άλλων ότι η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν ότι για τα πολύπλοκα προβλήματα που σε καθημερινή βάση προκύπτουν για το νησί μας, κανείς δεν ενδιαφέρονταν ουσιαστικά και υπεύθυνα, έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες επίλυσής τους. Χαρακτηριστικό δείγμα της αδιαφορίας αυτής, ήταν ότι ακόμα και στις γενικές συνελεύσεις του κλάδου όπου επρόκειτο να συζητηθούν τα συγκεκριμένα αυτά προβλήματα, από τα 70 μέλη της Ένωσης, παρουσιάζονταν μόνο τα 10!

Αντίστοιχα για τους εκπροσώπους των υπολοίπων φορέων και αρχών του νομού Δωδεκανήσου, ο κ. Μοσχάτος καταλόγισε παρατεταμένη… υποσχεσιολογία καθώς εδώ και πολλά χρόνια που έχει ως αποτέλεσμα τα πάντα να γίνονται χειρότερα ή στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχει διαρκής στασιμότητα.

Στην επιστολή του, προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο κ, Μοσχάτος επισημαίνει συγκεκριμένα:

"Αγαπητοί συνάδελφοι, δεδομένης της αδιαφορίας των συναδέλφων μας, για την επίλυση ζωτικών θεμάτων του κλάδου μας, και της αδιαφορίας ή αδυναμίας της πολιτικής ηγεσίας να επιλύσει πρωτεύοντα επείγοντα προβλήματα υποδομών και διαχείρισης του τουρισμού μας, μη δυνάμενος να προσφέρω τίποτε περισσότερο, υποβάλλω σήμερα τη παραίτησή μου από πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου και μέλος του διοικητικού Συμβουλίου της.
Ευχαριστώ όλους που μου συμπαραστάθηκαν κατά την διάρκεια της μακρόχρονης θητείας μου."

Όπως σημείωσε ο κ. Μοσχάτος, ο ίδιος θα παραμείνει μέχρι να λήξει η θητεία του (ως αντιπρόεδρος) στην Πανελλήνια Ομοσπονδία του κλάδου, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν και εκεί, διαδικαστικά προβλήματα στο πλαίσιο της αναπλήρωσης που θα πρέπει να γίνει.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024