Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠαρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΤΑ ΑΕ στη Ρόδο

Παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΤΑ ΑΕ στη Ρόδο

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Ανάπτυξης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Γεωργαράκη, συνοδευόμενο από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα κ. Χωμενίδη, επισκέφθηκε τη Ρόδο όπου παρουσίασε στους […]

Αντιπροσωπεία του υπουργείου Ανάπτυξης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Γεωργαράκη, συνοδευόμενο από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα κ. Χωμενίδη<...>, επισκέφθηκε τη Ρόδο όπου παρουσίασε στους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στους Τουριστικούς Φορείς το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ.

Στα πλαίσια αυτά, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης διευκρινίζει τα εξής: Η δημόσια τουριστική περιουσία δεν είναι ανταλλάξιμη ούτε μεταβιβάσιμη, αλλά χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη υποδομών που θα εκσυγχρονίσουν και θα αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν.
Η ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα εγγυάται τη δυνατότητα ανάπτυξης των περιουσιακών στοιχείων ακόμη και αυτών για τα οποία η βιωσιμότητα τους φαίνεται καταρχήν αρνητική μέσω της γενικής κερδοφορίας της.
Παράλληλα, με την παρουσία του Χρηματοοικονομικού Συμβούλου και τη σύγχρονη διαχείριση των οικονομικών εργαλείων η ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα δημιουργεί ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και εξασφαλίζει την επιτυχία των σχετικά διαγωνισμών.
Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αποφασιστικός για τη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας και τον καθορισμό των χρήσεων στα περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ.
Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα αναπτυξιακά σχέδια της περιοχής του Golf Αφάντου, ώστε να εξασφαλισθούν οι απαιτούμενες συναινέσεις των Τοπικών Κοινωνιών γύρω από τις προτεινόμενες χρήσεις ώστε να ολοκληρωθεί ο σχετικός αναπτυξιακός φάκελος.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη δημιουργία πολυγηπέδου Golf (3 διαδρομών), ξενοδοχείου, τουριστικών καταλυμάτων, εμπορικών χρήσεων και ξενοδοχειακού τουριστικού λιμένα. Η επένδυση αναμένεται να ανέλθει στο φάσμα των 30-40 δισ. και να δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας.

Η ΑΕ Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα προτίθεται να συμμετάσχει στην επένδυση κατά τρόπο ώστε να κατανεμηθεί ο κίνδυνος στην αρχή της επένδυσης και να εξασφαλισθεί η επιτυχία του έργου.

Ο πλήρης φάκελος των σχετικών μελετών που εκπόνησε ο Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος και τα τεύχη δημοπράτησης θα είναι έτοιμα στις 15 Σεπτεμβρίου 2001.

Τέλος, προτάθηκε στους εκπροσώπους των ΟΤΑ η συμμετοχή της Α.Ε. Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα για τη δημιουργία πόλων εναλλακτικού τουρισμού, πάρκων, πολιτιστικών μνημείων σε περιουσιακά στοιχεία του ΕΟΤ που βρίσκονται εντός των ορίων τους και τα οποία προσφέρονται για την αναβάθμιση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της περιουσία θα αποτελέσει το αντικείμενο προγραμματικής συμφωνίας – μνημονίου μεταξύ ΟΤΑ και ΕΤΑ ΑΕ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024