Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠΟΕΤ: Χωρίς δυσμενείς επιτπώσεις για τον ελληνικό τουρισμό το ατύχημα στη Σαντορίνη
Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού

ΠΟΕΤ: Χωρίς δυσμενείς επιτπώσεις για τον ελληνικό τουρισμό το ατύχημα στη Σαντορίνη

Το ναυάγιο της Σαντορίνης με το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού και τα στοιχεία της “δεν θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στον Ελληνικό θαλάσσιο και γενικότερο τουρισμό”. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται…

Το ναυάγιο της Σαντορίνης με το κρουαζιερόπλοιο Sea Diamond, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού και τα στοιχεία της “δεν θα επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις στον Ελληνικό θαλάσσιο και γενικότερο τουρισμό”. Ωστόσο, όπως επισημαίνεται<...>σε ανακοίνωση της “μείζον και ουσιαστικό είναι η νηφάλια αξιολόγηση των περιστατικών και η άντληση και αξιοποίηση συμπερασμάτων, ώστε αυτά να περιορίζονται”. `Αλλωστε, ο καθένας από τους εμπλεκόμενους, αμέσως ή εμμέσως, δίνει εξετάσεις για το πώς ενήργησε, αν και κατά πόσο υπήρξε χρήσιμος και εποικοδομητικός.

Η ΠΟΕΤ ποτέ δεν έπαψε να επισημαίνει ατέλειες, παρανομίες και πάσης φύσεως απρέπειες και βλαπτικές συμπεριφορές σε όλο το φάσμα της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Στο ατύχημα της Σαντορίνης και στη διαχείριση του διαπιστώθηκαν όμως και ιδιαιτέρως θετικά στοιχεία, άξια να υπογραμμισθούν, κατά την ΠΟΕΤ. “Τα 1.500 άτομα που σώθηκαν, η καθολική συνδρομή των εμπλεκομένων παραγόντων στο νησί, η διευκόλυνση των επιβατών, ο επαναπατρισμός, που όλα μαζί δείχνουν πως ο Ξένιος Δίας είναι εδώ. Τα ανθρώπινα λάθη, που νομοτελειακά δεν θα εκλείψουν από την όποια δραστηριότητα, προκαλούν πόνο, αλλά μας επιτρέπουν να γίνουμε καλύτεροι αν σωστά τα αξιολογούμε και διδασκόμαστε από αυτά. Αυτή η διαδικασία, όμως, είναι αποδοτική αν γίνεται με ψυχραιμία, νηφαλιότητα και μέτρο. Με τη σκέψη μας στο ευρύτερο κοινωνικό όφελος και στον ελληνικό τουρισμό”.

Από την άλλη, σχετικά με το ξενοδοχείο της Κέρκυρας, που πέρσι αντιμετώπισε ένα τραγικό δυστύχημα, από ελάττωμα στις τεχνικές εγκαταστάσεις, η ΠΟΕΤ θεωρεί επιβεβλημένο να γίνει άμεσα ό,τι χρειάζεται για την πλήρη αποκατάσταση τής τεχνικής ατέλειας, αλλά δεν συμμερίζεται την άποψη αδρανοποίησης μίας μεγάλης μονάδας με υψηλές προδιαγραφές και τεράστιο κόστος επένδυσης, αδιακρίτως αν αυτή ανήκει στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, να τιμωρείται, να μένει ανενεργή, μη παραγωγική και σε αδράνεια.

Ο τουρισμός που αποτελεί τον κύριο πυλώνα της εθνικής μας οικονομίας είναι ένα ευαίσθητο προϊόν, που κατά την ΠΟΕΤ θέλει λεπτούς, προσεκτικούς χειρισμούς και αποφάσεις που θα καθορίζονται από την ουσία και όχι από τις ανάγκες τις στιγμής.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024