Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΠολεοδομικές παρανομίες σε 3.500 ξενοδοχειακές μονάδες

Πολεοδομικές παρανομίες σε 3.500 ξενοδοχειακές μονάδες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,ΠΟΞ, οι μισές περίπου ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στη χώρα εμφανίζουν μικρές ή μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες και πιο συγκεκριμένα από τις 8.500 ξενοδοχειακές […]

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων,ΠΟΞ, οι μισές περίπου ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στη χώρα εμφανίζουν<...> μικρές ή μεγάλες πολεοδομικές αυθαιρεσίες και πιο συγκεκριμένα από τις 8.500 ξενοδοχειακές μονάδες της χώρας οι 3.500 φαίνονται να έχουν πολεοδομικές εκκρεμότητες.

Φυσικά, οι πολεοδομικές παραβάσεις, που παρατηρούνται, κλιμακώνονται από απλές παρατυπίες έως και σημαντικές αυθαιρεσίες, που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των μονάδων, σύμφωνα με άρθρο της Καθημερινής.

Ήδη έχει συγκροτηθεί επιτροπή που θα καταγράψει το σύνολο των αυθαιρεσιών στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξει κατηγοριοποίηση της σοβαρότητας αυτών. Στόχος του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης είναι να καθιερωθούν γενικοί και διαφανείς κανόνες που δεν θα επιτρέπουν ειδικές, χαριστικές ρυθμίσεις, με τις οποίες διαιωνίζεται το πρόβλημα. Το πρόβλημα, ουσιαστικά, επιτείνεται χρόνο με τον χρόνο, καθώς η πολιτεία την τελευταία δεκαετία απέφευγε να το αντιμετωπίσει. Πάντως, οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεργασία με το ΠΕΧΩΔΕ θα έχουν γενική εφαρμογή.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024