Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΠροτάσεις ΞΕΕ για την εφαρμογή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση
Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος

Προτάσεις ΞΕΕ για την εφαρμογή στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του μειωμένου ΦΠΑ στην εστίαση

Το ΞΕΕ απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή στην αρμόδια ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με την ένταξη του μειωμένου ΦΠΑ στις τιμολογήσεις των ξενοδοχειακών υπηρεσιών.

To Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος προχώρησε σε σειρά προτάσεων προς το Υπουργείο Οικονομικών και αναφορικά με τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, Συγκεκριμένα προτείνονται τα εξής:

“Μετά την ανακοίνωση της από καιρό αναμενόμενης μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση και εν όψει της έκδοσης εγκυκλίων οδηγιών από το υπουργείο για την εφαρμογή του μέτρου στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, κρίνουμε αναγκαίο να τονίσουμε ότι οι διευκρινίσεις που είχαν δοθεί με βάση την ΠΟΛ 1182/26.8.2011 και την ΠΟΛ 1208/5.10.2011 σχετικά με τα ποσοστά της ενιαίας τιμής που υπάγονταν στον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ, όσον αφορά στη διαμονή με πρωινό 5%, τη διαμονή με ημιδιατροφή 15%  και τη διαμονή με πρωινό και δύο γεύματα 25% ήταν οι πλέον ενδεδειγμένες και πρέπει να ισχύσουν και για το μειωμένο ΦΠΑ 13%.

Όσον αφορά όμως στο σύστημα “all inclusive”, είναι απαραίτητο για λόγους που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα της περιορισμένης αναλογίας της κατανάλωσης αλκοόλ στο πακέτο και της αδυναμίας διαχωρισμού των υπηρεσιών στους επιμέρους συντελεστές, να πραγματοποιηθούν οι παρακάτω διαφοροποιήσεις:

Διαμονή με το σύστημα “all inclusive”: 70% του πακέτου με ΦΠΑ 6,5%, 25% του πακέτου με ΦΠΑ 13% και 5% του πακέτου με ΦΠΑ 23%.

Σημειώνουμε ότι υπηρεσίες που αναφέρονται προς ενημέρωση του καταναλωτή στο πακέτο, όπως π.χ. οι ξαπλώστρες, η χρήση πισίνας κ.ά δεν επιτρέπεται να χρεώνονται βάσει της νομοθεσίας και παρέχονται δωρεάν στον πελάτη.

Με την πεποίθηση ότι οι προτάσεις μας θα γίνουν αποδεκτές, αφού έχουν ήδη εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα με το προηγούμενο καθεστώς, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινίσεις”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024