Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΕΟΤ

Σε εξέλιξη οι έλεγχοι του ΕΟΤ

Εντείνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του ΕΟΤ σε τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Τουριστική Ετοιμότητα 2000’ […]

Εντείνονται οι έλεγχοι που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του ΕΟΤ<.> σε τουριστικές επιχειρήσεις, με στόχο<...> την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Οι έλεγχοι γίνονται στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Τουριστική Ετοιμότητα 2000’ που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 20 Ιουνίου 2000 και βρίσκεται σε εξέλιξη.
Στο διάστημα αυτό έχουν ελεγχθεί 553 κέντρα εστίασης και αναψυχής, πέντε αεροδρόμια, τέσσερα λιμάνια, έξι συνοριακοί σταθμοί, πέντε σταθμοί υπεραστικών λεωφορείων, δύο αρχαιολογικοί χώροι, έξι οργανωμένες ακτές και 240 χώροι οργανωμένης κατασκήνωσης (κάμπινγκ). Από τους ελέγχους εντοπίστηκαν ελλείψεις, έγιναν ενέργειες γνωστοποίησης των ελλείψεων αυτών προς τους υπεύθυνους, ενώ στις τουριστικές επιχειρήσεις (κέντρα εστίασης-κάμπινγκς κλπ) υποδείχθηκαν βελτιώσεις για άμεση συμμόρφωση και παράλληλα έγιναν προτάσεις για επιβολή διοικητικών κυρώσεων, ενώ σε 25 περιπτώσεις υποβλήθηκαν μηνύσεις.
Όσον αφορά στις οργανωμένες κατασκηνώσεις (κάμπινγκς) από τις 380 επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ελέγχθηκαν οι 240. Σε 156 από αυτές υποδείχθηκαν βελτιώσεις για την αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών τους και για 33 περιπτώσεις προτάθηκε η άμεση επιβολή διοικητικών κυρώσεων.
Έλεγχοι έγιναν επίσης και σε περιοχές που παρουσιάζεται το φαινόμενο της ελεύθερης κατασκήνωσης, όπως στην Πρέβεζα, την Κρήτη, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Λακωνία, την Ηλεία, την Εύβοια, την Μαγνησία, την Χαλκιδική, την Νάξο, και την Καβάλα.
Οι επιθεωρήσεις του ΕΟΤ επεκτάθηκαν και στις οργανωμένες ακτές του λεκανοπεδίου Αττικής, ενώ ελέγχθηκαν για θέματα σχετικά με την εμφάνιση, καθαριότητα και την τάξη, περιοχές όπως η Πλάκα, Μοναστηράκι, παραλία Γλυφάδας, Μικρολίμανο και ο Πειραιάς. Επισημαίνεται ότι για την υλοποίηση του προγράμματος ‘Τουριστική Ετοιμότητα 2000’, καθώς και του προγράμματος ‘ΕΣΤΙΑ 2000’, που αφορά στην άμεση εξυπηρέτηση και ενημέρωση των περιηγητών-καταναλωτών, έχουν κινητοποιηθεί 60 επιθεωρητές από την Κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΤ και 140 από τις Περιφερειακές Υπηρεσίες του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024