Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΣυμβιβασμός ή εμπλοκή για την επάρκεια κλινών στους Ολυμπιακούς;

Συμβιβασμός ή εμπλοκή για την επάρκεια κλινών στους Ολυμπιακούς;

Τις οριακές κυβερνητικές αποφάσεις για την απόσυρση της ρύθμισης που αφορά τον τριπλασιασμό του συντελεστή δόμησης για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών κλινών στο Μαρούσι (πλησίον του ΟΑΚΑ) περιμένει με αγωνία […]

Τις οριακές κυβερνητικές αποφάσεις για την απόσυρση της ρύθμισης που αφορά τον τριπλασιασμό του συντελεστή δόμησης για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών κλινών στο Μαρούσι<...> (πλησίον του ΟΑΚΑ) περιμένει με αγωνία η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών (ΕΞΑ<.>) αλλιώς απειλεί ότι θα καταγγείλει την συμφωνία – μνημόνιο για την Ολυμπιακή Φιλοξενία που έχει υπογράψει με τον "Αθήνα 2004".

Μέχρι στιγμής στις τελευταίες επαφές που είχαν οι ξενοδόχοι με τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού κ.κ. κ. Λαλιώτη και Ευ. Βενιζέλο δεν δόθηκαν οι πολυπόθητες δεσμεύσεις… όμως το κυβερνητικό κλιμάκιο βλέπει θετικά το αίτημα (του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου) ότι εφόσον τα στοιχεία για την επάρκεια των κλινών είναι σωστά τότε θα αποσυρθεί η σχετική ρύθμιση.

Πάντως ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης κος Νίκος Χριστοδουλάκης ο οποίος απουσίαζε σε προγραμματισμένο ταξίδι στις ΗΠΑ καλείται να κρίνει την ορθότητα των στοιχείων των ξενοδόχων.

Έτσι, το όλο θέμα θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη εντός των ημερών στην οποία θα συμμετάσχει και ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ

Σύμφωνα, με σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αθήνας κ. Σπύρο Διβάνη η Κυβέρνηση έχει αναλάβει τρεις δεσμεύσεις οι οποίες είναι οι εξής:

  • * Πρώτον, ότι δεν θα δίνονταν πρόσθετα πολεοδομικά κίνητρα για δημιουργία νέων κλινών στο Λεκανοπέδιο. Οι όποιες νέες κλίνες θα κατασκευάζονταν στο Λεκανοπέδιο θα δημιουργούνταν στο πλαίσιο του υπάρχοντος συστήματος πολεοδομικών κινήτρων.
  • * Δεύτερον, ότι θα προχωρούσε στην αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου με στόχο την ενίσχυση του εκσυγχρονισμού των χαμηλότερων κατηγοριών ξενοδοχείων.
  • * Τρίτον, ότι θα καταρτίζονταν ειδικά προγράμματα διαφημιστικής προβολής της Αττικής στο εξωτερικό.

Οι παραπάνω δεσμεύσεις έπεσαν στο κενό… καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΑ "στην πρώτη κινήθηκε στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, αθετώντας στράξη τους λόγους ενώ για τις δύο τελευταίες δεν έκανε απολύτως τίποταt;.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024