Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣυναντήσεις παραγωγών/μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ
Περιφέρεια

Συναντήσεις παραγωγών/μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής στο 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ

Το Παγκρήτιο Φόρουμ θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κ.λπ. σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Στα μακροπρόθεσμα, σημαντικά οφέλη που έχει αποκομίσει η τοπική οικονομία από το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market αναφέρθηκαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των φορέων, που συνδιοργανώνουν το κορυφαίο για την Κρήτη επιχειρηματικό γεγονός.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “είναι μια προσπάθεια που κάθε χρόνο βρίσκει ανταπόκριση σε παραγωγούς και τους ξενοδόχους και έχει αποκλειστικό στόχο να αναδείξουμε την τοπική μας οικονομία, να παρακάμψουμε τα όποια προβλήματα και να εξασφαλίσουμε ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε”.

Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου και πρόεδρος Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργος Γιακουμάκης, τόνισε: “Νομίζω ότι μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, έγινε ακόμη πιο φανερή η αναγκαιότητα μεγαλύτερης ακόμη στήριξης και ανάπτυξης του αγροδιατροφικού μας τομέα. Συμφωνούμε πλέον, όλοι ότι ο κλάδος της αγροδιατροφής πρέπει να αποτελέσει το κλειδί για τον απαιτούμενο μετασχηματισμό του παραγωγικού μας μοντέλου. Ταυτόχρονα, μπορεί να συνεισφέρει στην ακόμα μεγαλύτερη αναβάθμιση της αξίας του τουριστικού μας προϊόντος“.

Ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Τζεδάκης επισήμανε: “Αξίζουν συγχαρητήρια στα Επιμελητήρια του νησιού και σε όλους τους συνδιοργανωτές για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι τώρα. Εμείς ως Περιφέρεια Κρήτης στηρίζαμε και στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια γιατί προτεραιότητά μας είναι η παράλληλη ανάπτυξη όλων των τομέων που σχετίζονται με τον τουρισμό και η διάχυση των εισόδων σε όλη την τοπική οικονομία. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση παραγωγών με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, γιατί πιστεύουμε ότι τα εκατομμύρια των επισκεπτών στο νησί μας θα πρέπει να δοκιμάσουν την κρητική διατροφή και να αποτελέσουν επιλογή τους στα κρητικά προϊόντα, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές τους επιστρέφοντας στη χώρα τους”.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης, τόνισε: “Ελπίζουμε και φέτος να έχει μεγάλη επιτυχία το Παγκρήτιο FORUM διότι μόνο με τη σύζευξη πρωτογενούς και τριτογενούς τομέα θα μπορέσουμε να δούμε ανάπτυξης στον τόπο μας. Τα ξενοδοχεία και οι όμιλοι ξενοδοχείων ζητούμε να γίνουν συμπράξεις παραγωγών για να μπορούμε να προμηθευόμαστε τα προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι και εμείς θα κερδίσουμε χρόνο στην αναζήτηση παραγωγών και οι παραγωγοί θα έχουν μεγαλύτερο κέρδος”.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Πελεκανάκης υπογράμμισε ότι “είναι η πιο σημαντική εκδήλωση που γίνεται όχι μόνο στην Κρήτη, αλλά και σε όλη την Ελλάδα για τη σύνδεση του Πρωτογενούς Τομέα με τον Τριτογενή. Όταν ξεκινήσαμε, το 2012, έγιναν περίπου 1.800 ραντεβού και φτάσαμε το 2019, στο πιο πρόσφατο δια ζώσης ΦΟΡΟΥΜ, στα 18.000 ραντεβού. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει η πρόθεση να βοηθήσουν όλοι ώστε να γίνει πραγματικότητα η προώθηση των κρητικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία”.

Ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Σφακιανάκης ανέφερε: “Είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια βοηθάει τους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους στα ξενοδοχεία. Η Κρήτη, διαθέτει μεγάλα πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων η κρητική γαστρονομία και τα κρητικά προϊόντα. Είναι ένα “κεφάλαιο’ που μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο προς όφελος όλων”.

Ο πρόεδρος Παραρτήματος Κρήτης του ΓΕΩΤΕΕ κ. Αλέξανδρος Στεφανάκης τόνισε ότι “είναι μία προσπάθεια που ξεκίνησε με όραμα και έχει αποτελέσματα. Είναι πια μία αναγκαιότητα γιατί οι κρίσεις που έχουν έρθει μας αναγκάζουν να σκεφτούμε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να υποστηρίξουμε την παραγωγή του τόπου μας, βάζοντας προστιθέμενη αξία στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να σκύψουμε πάνω στην εξασφάλιση της διατροφικής μας αυτάρκειας”.

Η δρ. Έλλη Γκίκα, διευθύντρια του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης υπογράμμισε: “Υποστηρίζουμε κάθε χρόνο αυτή την πρωτοβουλία και χαιρόμαστε που θα γίνει δια ζώσης φέτος. Χρόνο με το χρόνο τα αποτελέσματα είναι καλύτερα και παρακολουθώντας τα στατιστικά στοιχεία βλέπουμε τεράστια εξέλιξη στις συνεργασίες. Είμαστε σίγουροι οτι σε βάθος χρόνου θα επιτύχουμε το στόχο που έχουμε θέσει, δηλαδή να διοχετεύουμε, αν είναι δυνατόν, όλη την ντόπια στα κρητικά ξενοδοχεία και να αξιοποιήσουμε αυτή την ευλογία των εκατομμυρίων επισκεπτών που έρχονται στον τόπο μας”.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από διακοπή δύο ετών, λόγω της πανδημίας, το Παγκρήτιο Φόρουμ Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market “επιστρέφει” στην αρχική του μορφή με δια ζώσης συναντήσεις παραγωγών και μεταποιητών με ξενοδόχους και εκπροσώπους δικτύων διανομής, αντίστοιχα.

Το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ θα διεξαχθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας κατά του COVID-19. Θα περιλαμβάνει συναντήσεις για τη διάθεση φρέσκων και μεταποιημένων κρητικών αγροτικών προϊόντων στα κρητικά ξενοδοχεία και στην τοπική αγορά, μέσω των δικτύων διανομής – super market, καθώς και συναντήσεις με βιοτέχνες, μεταποιητές και άλλων προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (π.χ. είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κ.λπ.), ώστε να δοθεί η ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και με άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια αγροτική παραγωγή – δίνοντας την ευκαιρία και στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική/βιοτεχνική δραστηριότητα.

Το 10ο Παγκρήτιο Φόρουμ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης. Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα εννέα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα απ’ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές. Πέρυσι, οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μόνο διαδικτυακά, με αξιόλογα αποτελέσματα που αποδεικνύουν τη χρησιμότητα της διοργάνωσης, αλλά και τη δυνατότητα προσαρμογής της σε διαφορετικές συνθήκες.

Το Παγκρήτιο Φόρουμ θα περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κ.λπ. σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023