Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΣυνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης αεροσκάφους της Helios Airways

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης αεροσκάφους της Helios Airways

Έρευνα για τα αίτια, που προκάλεσαν την προχτεσινή πτώση του αεροσκάφους της εταιρίας Helios Airways, που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα, διενεργεί η Επιτροπή Διεύρυνσης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ενώ εμπειρογνώμονες βρίσκονται από χτες στη περιοχή, αναζητώντας στοιχεία, που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση…

Έρευνα για τα αίτια, που προκάλεσαν την προχτεσινή πτώση του αεροσκάφους της εταιρίας Helios Airways, που στοίχισε τη ζωή σε 121 άτομα,<...>διενεργεί η Επιτροπή Διεύρυνσης Αεροπορικών Ατυχημάτων, ενώ εμπειρογνώμονες βρίσκονται από χτες στη περιοχή, αναζητώντας στοιχεία, που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Στα χέρια των ειδικών είναι άλλωστε από χτες και τα δύο μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, στα οποία είναι καταγεγραμμένα τα στοιχεία της πτήσης και ενδεχομένως να κρύβονται και πολλές απαντήσεις στα ερωτήματα μας.

Από την άλλη, νέα στοιχεία ήρθαν χτες στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το μοιραίο Boeing 737 και τους επιβάτες του, καθώς σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση, που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης σε 12 από τις 24 σορούς επιβαινόντων, που έχουν αναγνωριστεί, προέκυψε, ότι και οι 12 κατά την ώρα της πρόσκρουσης στο έδαφος ζούσαν, δηλαδή, λειτουργούσαν η καρδιά κι οι πνεύμονές τους και ανέπνεαν. Ωστόσο, όπως σημειώνουν ειδικοί, από την ιατροδικαστική έρευνα δε μπορεί να διαπιστωθεί, αν την ώρα της πρόσκρουσης είχαν χάσει τις αισθήσεις τους ή βρίσκονταν σε κώμα.

Λίστα των επιβατών

Στη δημοσιότητα δόθηκε χτες από την κυπριακή αστυνομία η λίστα των επιβατών και του πληρώματος της μοιραίας πτήσης του Boeing της εταιρίας Helios Airways, και όπως προκύπτει από τον κατάλογο, 103 από τους επιβάτες ήταν Κύπριοι, αρκετοί αρμενικής καταγωγής και 12 Έλληνες. Συνολικά στην πτήση επέβαιναν 22 ανήλικα άτομα. Ο κυβερνήτης του αεροσκάφους ήταν Γερμανός, ενώ τα υπόλοιπα πέντε μέλη του πληρώματος ήταν Κύπριοι.

Στον κατάλογο καταχωρούνται το ονοματεπώνυμο, η ηλικία, η διεύθυνση και το επάγγελμα των θυμάτων. Όπως δήλωσε ο υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Χάρης Θράσου, κατά τη δημοσιοποίηση του καταλόγου “η καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του οφείλεται, αφενός στο ότι τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία ήταν ελλιπή, και αφετέρου, γιατί έπρεπε να ενημερωθούν πρώτα οι συγγενείς των τραγικών θυμάτων”.

Επιμνημόσυνος δέηση για τα θύματα

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της εταιρίας Helios Airways, τελέσθη χτες το πρωί στον ιερό ναό Φανερωμένης στη Λευκωσία, ενώ επιμνημόσυνες δεήσεις τελέσθηκαν και στη Λεμεσό και στο Παραλίμνι.

Το παρόν στην τελετή έδωσαν άτομα από το πολιτικό και στρατιωτικό χώρο της Κύπρου και της διεθνούς κοινότητας, ενώ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Τάσσος Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις του εξέφρασε βαθύτατο πόνο και θλίψη “για τον αδόκητο χαμό τόσων πολλών ανθρώπων”, διαβεβαιώνοντας ότι “το κράτος δεν θα περιοριστεί μόνο σε έκφραση συλλυπητηρίων αλλά θα σταθεί δίπλα τους και θα παράσχει κάθε βοήθεια που έχουν ανάγκη και μπορεί να την δώσει”.

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι “η κυβέρνηση θα καταβάλει κάθε προσπάθεια με σοβαρότητα για την πλήρη διερεύνηση των αιτιών και των υπευθύνων της τραγωδίας”. Όπως μάλιστα ανέφερε, “η κυπριακή κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα διστάσει να φέρει εμπειρογνώμονες, ανεξάρτητους και αντικειμενικούς, μέχρι την πλήρη διερεύνηση, χωρίς καμία σκοπιμότητα και την απόδοση ευθυνών όποιους και αν βαρύνουν, όποιοι και να `ναι”.

Στη Μεγαλόνησο, που βρίσκεται σε τριήμερο πένθος, οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ ημέρα εθνικού πένθους ήταν η χτεσινή και για την Ελλάδα. Μάλιστα, στις 12:00 το μεσημέρι τηρήθηκε σιγή 3 λεπτών για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024